Ezekkel a szakmákkal lehet a legkönnyebben állást találni

Akt.:
Ezekkel a szakmákkal lehet a legkönnyebben állást találni
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Még ösztönzi is az állam azokat, akik hiányszakmát tanulnának.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán olvasható a 2018–2019-es tanév ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítéseinek listája. Az állam komolyan támogatja ezt a képzési formát, hiszen a hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók – tanulmányi eredményük alapján – ösztöndíjat kaphatnak. Ez az összeg 10 ezertől egészen 35 ezer forintig terjedhet.

Ez a lista jó információ azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak – olvasható az eduline.hu oldalán.

HBN


A legkeresettebbek

Ács, állattartó szakmunkás, elektromechanikai műszerész, elektronikai technikus, épület- és szerkezetlakatos, festő, mázoló, tapétázó, gazda, gépi forgácsoló, gépjármű mechatronikus, gyakorló ápoló, kertész, kőműves, mezőgazdasági gépész, női szabó, nyomdaipari technikus, szerszámkészítő, szociális gondozó és ápoló, szoftverfejlesztő, vegyész technikus, villanyszerelő.


Új kihívás
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Közhelynek számít, hogy a haza IT-szektor több tízezres munkaerőhiánnyal küzd. Itt lépnek be a kismamák. A kiemelkedő fizetések és a rugalmas munkaidő miatt egyre több fiatal anyuka és apuka tanulja ki a programozást – közölte a Progmatic. A programozóiskola arra ...

Folyamatos fejlődés tapasztalható a hallgatóknál
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tízből több mint nyolc fogadó vállalat interjún választ gyakornokot. A cégek közel fele kínál státuszt a gyakorlati időt náluk eltöltő diákoknak – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem közel 300 hallgatójának tapasztalatait vizsgáló felméréséből. A m...Miskolc.
BOON.HU


hirdetés