Elkezdődött a szakmák sztárjainak versenye

Középen Simon Krisztián asztalos – tavalyi győztes, azóta Európa legjobbja, ő képviseli hazánkat a WorldSkills versenyen – a két műsorvezetővel
Középen Simon Krisztián asztalos – tavalyi győztes, azóta Európa legjobbja, ő képviseli hazánkat a WorldSkills versenyen – a két műsorvezetővel - © Fotó: ÉM
Budapest – Kedden délelőtt nyílt meg a XII. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten, a Hung­expo Budapesti Vásárközpontban.

A fesztiválon idén hatvan szakmában közel háromszáz tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért. A döntőben megyénket nyolc fiatal képviseli a kereskedő, a szakács és az ipari gépész szakmákban.

Elmélet és gyakorlat

– A verseny rohamosan bővül, ami azért örvendetes, mert a diákok növekvő érdeklődését tükrözi – nyilatkozta lapunknak Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – Csak a mi megyénkből 6-700 gyerek vett részt az előválogatón, és közülük kerültek ki azok, akik most a budapesti döntőn indulnak.

– Bármely szakképzésben tanuló diák jelentkezhetett a versenyre – mondta Monoki László, a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola felkészítő tanára. – Az első forduló írásbeli vizsga volt, ebből választották ki azt a 10 diákot, akik továbbjuthattak a középdöntőbe. Ott egy elméleti, egy gyakorlati, valamint egy angol nyelvű megmérettetés után derült ki, ki került a döntőbe. Nekem szakács tanítványom, Molnár Szilvia mutathatja meg tudását.

Megyénk csapatának kísérői a helyszínen drukkoltak versenyzőiknek, akik az ünnepélyes eskütétel után elfoglalták helyüket a kijelölt versenyhelyszíneken: elkezdődött a 3 napig tartó verseny.

ÉM-NKMiskolc.
BOON.HU


hirdetés