Elhitette a sértettel, hogy szereti, majd kölcsönöket vetetett fel vele Szerencsen

Illusztráció
Illusztráció
Szerencs – A Szerencsi Járásbíróság március 20-án ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki a sértettel kialakított szerelmi viszonyt követően nem csak a meglévő pénzét csalta ki, hanem hatalmas adósságba is taszította az asszonyt.

A férfi még 2015-ben ismerkedett meg a Szerencsen élő sértettel, akivel – hogy annak bizalmába férkőzzön – szerelmi viszonyt alakított ki. A rendszeres látogatások alkalmával egyre többször kért kölcsön az asszonytól, akivel elhitette, hogy később rendezi tartozásait.

Hiteleket vett fel

Mindezek mellett a sértett 2015. februártól kezdődően több, kisebb összegű pénzkölcsönöket vett fel, különböző hitelintézetektől a férfi kérésére. A pénzt a vádlott használta fel, olyan okokra hivatkozással, hogy a csődbe ment vállalkozásában dolgozókat fizette ki, ügyvédi költségeket rendezett, vagy vízdíjtartozását fizette be. A vádlott a sértett autóját is eladta, azzal az indokkal, hogy a vételárból lányának ügyvédet tudjon fogadni. A férfi végül 2015. decemberében még arra is rá akarta beszélni az eladósodott sértettet, hogy szerencsi házát ajándékozza el a vádlott kikorú gyermekének, mert a sok hitel miatt azt úgyis elárverezik. A sértett alá is írta az ajándékozási szerződést, de végül a tulajdonjog bejegyzésére nem került sor. A vádlott a cselekményével több, mint 3 millió forint kárt okozott.

Nem jogerős

A vádlottat csalás bűntettének kísérlete miatt mondta ki bűnösnek a járásbíróság, melyért 2 év 11 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során a bíróság azt is figyelembe vette, hogy a férfi már többször volt büntetve.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ellen a vádlott védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉMMiskolc.
BOON.HU


hirdetés