Az időjárás és a pszichiátria forgalma

Akt.:
Az időjárás és a pszichiátria forgalma
Miskolc – Múlt hét végén felkerült egy fotó a Face­bookra: a miskolci pszichiátria előtt négy mentő egyszerre.

A kommentekből kiderül, a négy mentő hat beteget szállított be a Miskolci Semmelweis Kórház Pszichiátriai Osztályára, szinte egyszerre. Felvetik azt is, talán az időjárás is okozója a meg­növekedett forgalomnak.

– A nagyobb időjárási frontok, illetve a kiszáradás, ami hőség idején fokozottan fordul elő, leginkább abban nyilvánul meg, hogy az idős, demens (szellemi leépülés jeleit mutató) betegeknél zavartságot idézhet elő. Az ilyen betegek elsősorban sürgősségi vagy belgyógyászati ellátást igényelnek, ám a tüneteik alapján sok esetben hozzánk kerülnek.

Az elmúlt napokban legalább tíz ilyen beteget szállítottak be az osztályra hozzánk a mentők – reagált dr. Cserép Edina pszichiáter, osztályvezető főorvos.

ÉM-SzK


Hirtelen zavarttá vált. Lehet, hogy kiszáradt?

Miskolc – Jóllehet nem a pszichiátriai osztály feladata volna a kiszáradás miatt zavartságot mutató, főleg idős, demens betegek akut ellátása, az elmúlt pár napban megnőtt a Miskolci Semmelweis Kórház Pszichiátriai Osztályának a forgalma, hiszen ha ilyen beteget szállít be a mentő, általában nem küldik tovább.Miskolc.
BOON.HU


hirdetés