Apa kezdődik! A végeredmény jó lesz, de addig még fájni fog…

Apa kezdődik! A végeredmény jó lesz, de addig még fájni fog...
Apa kezdődik! A végeredmény jó lesz, de addig még fájni fog...
Miskolc – Elkezdődött az idegek harca: egész nyáron forgalomkorlátozás lesz a József Attila utcán, már szerda délután hatalmas volt a dugó.

Ha leírjuk a hírt, hogy teljes egészében felújítja a Magyar Közút Zrt. a József Attila utcát, akkor bizonyára sokan elégedetten bólintanak: na végre! Abban nincs vita, hogy a sokat kátyúzott, toldozott-foltozott és hatalmas átmenő forgalmat lebonyolító útszakaszra ráfér a teljes aszfaltcsere. Ha azonban kicsit tovább gondoljuk a dolgot, az is felrémlik, hogy a teljes aszfaltcseréhez bizony szükség van a forgalom korlátozására, amely egészen augusztus 31-ig tart majd. Tekintve, hogy több ezren használják, van, aki naponta kétszer az útszakaszt, elmondható, hogy a következő majdnem három hónap felér egy fogászati gyökérkezeléssel: a végeredményt elégedetten használjuk majd, de addig még sok könnyet csal a szemünkbe.

Elindult… a dugó

Ahogy arról már beszámoltunk, teljesen felújításon esik át Miskolcon a 3-as főút a Baross Gábor úti csomópont és a Metro áruház előtti jelzőlámpa közötti szakaszon. Az útburkolat mellett a közműszerelvényeket és a kiemelt szegélyeket is kicseréli a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az érintett területen 30 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett forgalmi sávonként változó lezárások is lesznek.

Szerdán a munka még nem kezdődött el, csupán a táblákat rakták ki és a buszmegállókat helyezték át, ennek ellenére délután fél hatkor – ami a délutáni csúcson kívül esik már legalább egy órával – hatalmas volt a dugó a kifelé menő két sávon. Gyakorlatilag a Gömöri felüljárótól a Metro-ig állt a sor. Csütörtökön pedig a munka az aszfalt felmarásával folytatódik, így akkor is dugóra kell számítani. Ahogy az utána következő 78 napon is…

ÉM-HI


Útfelújítások Miskolcon
Miskolc - Több helyszínen kezdődtek útfelújítások Miskolcon, ezen a héten. A munkálatok a forgalom lassulásával járhatnak. Felvételünk a Kiss Ernő utcában készült. ÉM [related-post post_id="3889525"]

Illusztráció
Miskolc - A Kiss Ernő utcán hétfőn kezdődött a kátyúzás. Az aszfaltozás félpályás útlezárással és forgalomtereléssel jár. A munkák várhatóan június 15-éig tartanak. Kedd reggeltől szerda délután négyig a Batthyány sor és a Gózon Lajos út csomópontjában kezdődik burkolatfelújítás. A munkák idej...Miskolc.
BOON.HU


hirdetés