A hétvégén elrajtol a Rallye3 mezőnye

Akt.:
A hétvégén elrajtol a Rallye3 mezőnye
A hétvégén elrajtol a Rallye3 mezőnye
Miskolc – Az amatőrök először Lyukóbánya és Parasznya között találkoznak egymással az előttünk álló hétvégén.

Ettől az esztendőtől a MARB-bajnokságot hivatalosan Rallye3-nak hívják. Egyéb jelentős változások azonban nincsenek, a feltörekvő fiatalok számára a rendezők olyan pályákat, helyszíneket igyekeznek találni, amelyet az ORB versenyzői is kedvelnek.

Az A-híd Északi Régió küzdelemsorozata ezen a hétvégén Miskolchoz közel, a Lyukóbánya – Parasznya közötti szakaszon kezdődik. A Mojito Lemon MARB-futamra, amelyet a Build It Kupáért rendeznek meg, több mint hetven nevezés érkezett.

Erősödnek, tesztelnek

– Ebből is látszik, hogy mindenki nagyon várja már az új szezon kezdetét. Jó mezőnyünk lesz, amelyet egy remek aszfaltos szakaszon tudunk versenyeztetni – hangsúlyozta Adamovits Márk, a futam szervezője. – Az amatőrök egyre erősödnek, de ez a hétvége arra is kiváló lehetőséget kínál, hogy a licences, magasabb osztályokban szereplő párosok ráhangolódjanak a jövő hét végi, egri szezonnyitóra.

Az amatőr verseny adminisztratív átvételeit szombaton tartják meg a parasznyai művelődési házban, a technikai ellenőrzések helyszíne pedig a Radostyán-külterületi gépműhelyben lesz. A gyorsasági szakaszok mindegyikét vasárnap bonyolítják le: az első autó reggel hét órakor indul Parasznyáról Lyukóbánya felé. Ezután a teljes mezőny mind a két irányba három-három alkalommal teljesíti a szakaszt. A díjkiosztó ünnepséget szintén a parasznyai művelődési házban tartják meg, várhatóan vasárnap este fél hét tájékában.

ÉM-MEMiskolc.
BOON.HU


hirdetés