360 fokos videó: Amerre néztünk, súlyos sebesültek, de volt segítség Miskolcon

Akt.:
Igen látványos volt az esemény, hiszen megrendezett szituációkban mérték össze tudásukat a versenyzők
Igen látványos volt az esemény, hiszen megrendezett szituációkban mérték össze tudásukat a versenyzők - © Fotók: Bujdos Tibor
Miskolc – A megyeszékhely látta vendégül a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Első­segélynyújtó Verse­nyének döntőjét.

Robbanás a Szinva terasz partszakaszán, lezuhant hőlégballon a Hősök terén. Súlyos sebesülések, halálos áldozatok. Természetesen szimulációkról van szó, amik során gyermek, ifjúsági és felnőtt elsősegélynyújtók tesztelték tudásukat. A hétvége alatt Miskolc látta vendégül a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjét. A 47 éve megrendezett verseny 20 év után tért vissza Miskolcra, közel 300 versenyzővel és majdnem ennyi önkéntessel.

Három korcsoportban adtak számot elsősegélynyújtó tudásukról: 21 gyermek-, 21 ifjúsági és 16 felnőttcsapat jutott el idáig. Ők 21 állomásos körpályán teljesítették a feladatokat, melyek közül 7 helyszínen találkoztak valamilyen káresettel. Ezek a számok, de az igazán izgalmas, hogy mindez a borsod-abaúj-zempléni megyeszékhely belvárosában történt szombaton, sok-sok városlakó szeme láttára. Szeptember második hétvégéje egyébként az elsősegélynyújtás világnapja, hagyományosan ekkor rendezi meg a versenyt a Magyar Vöröskereszt.

ÉM-KCS


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


A Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntője
Miskolc - A megyeszékhely látta vendégül a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Első­segélynyújtó Verse­nyének döntőjét. Robbanás a Szinva terasz partszakaszán, lezuhant hőlégballon a Hősök terén. Súlyos sebesülések, halálos áldozatok. Természetesen szimulációkról van szó, amik során gyermek, ifjúság...

Közel 300 elsősegélynyújtó bizonyított Miskolcon
Miskolc, 2018. szeptember 10. – Hőlégballonos baleset Miskolc felett, tűzriadó miatt kialakult vészhelyzet – ilyen és ehhez hasonló élethű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyének döntőjén résztvevő versenyzőknek. Idén összesen 19 cs...Miskolc.
BOON.HU


hirdetés