360 fokos videó: A diósgyőri királylány hagyatéka

A diósgyőri királylány hagyatéka
A diósgyőri királylány hagyatéka
Miskolc – Egy, vagyis mostanra már két – több mint hatszáz éves – törökmogyoró fa segítségével egészen a középkorig repítjük vissza – hogy stílusos legyek – csatornánk nézőit. Tartsatok velünk a Diósgyőri várhoz!

Törzsemből kizöldülni látsz

Az egykori diósgyőri várudvarban – amely most már magánterület – állt egy csodálatos törökmogyoró fa. A legenda szerint 600 éves lehetett, amikor száradni kezdett, nem hajtott már zöld ágakat, ezért díszes ágkoronáját levágták és csak a törzsét hagyták meg, amelyre a következő szöveget vésték: „600 éven át havakat, szeleket láttam és a fészeknek zengedező madarait hallgattam. Nem halok meg, törzsemből kizöldülni látsz majd, és az örök Magyarország jövőjét éneklem.”

A fa valóban nem halt meg, husángjából két mogyorófa nőtt, új hajtása annak a réginek, amelyet 1988-ban védetté nyilvánítottak, 1991-ben pedig emléktáblával jelöltek meg. Az évszázadokkal ezelőtti faültetés történetét megtudhatjátok a videóból.

– Novák Krisztina | hirek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!Miskolc.
BOON.HU


hirdetés