Miskolc Zoo – Gyermeknap és Pünkösd a Miskolci Állatkertben

Miskolc Zoo - Gyermeknap és Pünkösd a Miskolci Állatkertben
Miskolc Zoo - Gyermeknap és Pünkösd a Miskolci Állatkertben
Miskolc – 2012. április végén ismét szamárcsikó született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Az egészséges és eleven csacsi eddig még nem kapott nevet, ezért az Állatkert úgy döntött, hogy a lehetséges nevek közül a látogatók választhatják ki a számukra tetszőt.

Bodza, Vanília vagy Kamilla?

Az állatkerti látogatók a kis csacsit a Tanyaházban, ill. jó idő esetén a külső karámban láthatják. Az állatkert bejáratánál adhatják le egy szavazócédulán bejelölve a leginkább tetsző nevet a felkínált lehetőségek közül, melyek: Bodza, Vanília vagy Kamilla.

Pünkösd hétfőn 12:00 óráig lehet leadni a javaslatokat, ugyanis aznap délután 15:00 órakor kihelyezésre kerül végleges névtáblája.

A szavazók közül 3 szerencsés egy Röfi regénye című könyvvel gazdagodik. A nyertesek 2012. május 29-én pénteken olvashatják nevüket az állatkert honlapján.

Új lakó a párducházban

Szintén a pünkösdi hétvégén mutatkozik be a látogatóknak az állatkert párducházának legújabb lakója: a szabad természetben erősen megfogyatkozott és veszélyeztetett perzsa leopárd. Aki a pünkösdi hétvégén ellátogat a miskolci állatkertbe, az az elsők között tekintheti meg a fiatal nőstényt.