Miskolc Város Napja programok 2012. május 11.

Akt.:
Miskolc – Tekintse meg a Miskolc Város Napja programajánlóját!

11 óra: Ünnepi Közgyűlés a Miskolci Nemzeti Színházban, Miskolc Megyei Jogú Város kitüntető címeinek és díjainak átadása.

Ünnepi beszédet mond: Dr. Kriza Ákos Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere.

Közreműködnek: a Fráter Kórus Regős Zsolt karnagy és a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet hallgatói Zobay Béla vezetésével.

16 óra: Hálaadó ökumenikus istentisztelet a városért a Belvárosi Evangélikus templomban (Miskolc Hunyadi u. 8.)

17 óra: a Miskolci Kamarakórus Fesztivál nyitóhangversenye a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének hangversenytermében (Zenepalota)

18 óra: „Akikre büszkék vagyunk” a Miskolci Majorettek és pom-pon lányok vezetésével Miskolc város neves sportolóinak parádés felvonulása a Villanyrendőrtől a Városház térig.

19 óra: a Kormorán együttes koncertje a Városház téren

Egyéb programok

8–14 óráig: Egészségnap a Miskolciakért az Erzsébet téren Szűrővizsgálatok, egészségügyi programokkal, 3 szűrőbusszal (tüdőszűrés, vérnyomás, vércukorszint mérés, csontsűrűség vizsgálat, EKG, látás, hallás vizsgálat és egyéb egészségmegőrző és megelőző programok)

10–17 óráig: Játszóház a város szívében! Az Europe Direct Európai Bizottságának Miskolci Központja és a Miskolci Polgármesteri Hivatal szervezésében a Szent István térre várja a gyerekeket gyermekprogramokkal, memória, ügyességi és felfújható játékokkal, egész napos vetélkedőkkel. 

10–17 óráig: Egy kiállítás gépei – a Szent István tér mögötti parkolóban! A Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai veterán buszt, hókotrót, földrakétát, füstköd generátort, és egyéb látványos gépeket állítanak ki. Az MVK Zrt Miskolc Város Napja tiszteletére Városnéző buszt indít idegenvezetéssel a kiállítás helyszínéről 11, 14, 15, 16 órakor. A közönség megtekintheti a belváros nevezetességeit. Az Ikarus 31 típusú veterán autóbusz díjmentesen vehető igénybe.

10–18 óráig: Civil Kavalkád a Szinva teraszon „Civilek a városért” A városban működő civil szervezetek, alapítványok, öntevékeny csoportok, egészségügyi, szociális és oktatási és közművelődési intézmények bemutatkozása. Miskolci Vásárosok és a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület bemutatója. Civil szervezetek kulturális programja a Szinva-terasz Civil színpadán. Kiegészítő rendezvények 11 -12-én:

május 11. (péntek)

18.30 órától a Szent István téren a miskolci Csillagvizsgáló távcsöveivel vizsgálhatjuk a csillagos eget.

15 órakor: Megnyitó – Cseh Film és Sörnapok

13 és 17 órakor: Cseh sikerfilmek vetítése a Művészetek Háza Béke art termében

ŐFELSÉGE PINCÉRE VOLTAM és CSEREÜVEGEK

A Művészetek Háza előtti téren koncertek.

május 11. (péntek)

kb. 16–18 óráig: Miskolci zenekarok koncertjei

21–22:30 óráig: Bohemian Betyars koncert

május 12. (szombat)

kb. 16–18 óráig: Miskolci zenekarok koncertjei

21–22:30 óráig: Czemende koncert

május 11-12-13: „Nagyon rövid filmek mini fesztiválja” A CINE-MIS Nonprofit Kft és az Alliance Francaise közös programja ,Miskolc, Művészetek Háza Uránia és Béke art moziterem Művészeti programok május 12-én és 13-án ,12- n 14 órától a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének hangversenytermében Muzsikáló orvosok komolyzenei hangversenye 13-án 13 órától a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének ,hangversenytermében Muzsikáló Orvosok komolyzenei hangversenye – könnyedebb stílusban , Sport programok május 11-én 9 órától Floorball Bajnokság a Generali Arénában / Városi Sportcsarnok/  12 órától utcai váltófutás az APEH Székháztól (Kazinczy út) a Budai J. út, Szigligeti térig , Szervezők: Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a Miskolci Floorball Egyesület

A Bűnmegelőzési Centrum rendezvényei

Érzékenyítő tréning: 8 órától 13 óráig a Fazekas Úti Általános Iskolában az iskola felső tagozatosai számára.

A gyerekek forgószínpad szerűen járnak teremről teremre, ahol kipróbálhatják milyen valamilyen fogyatékkal élni a mindennapokban. (látássérültként, hallássérültként, testi fogyatékkal)

Város Napi Bűnmegelőzési Vetélkedő: 9 óra 45-től a Miskolci Rendőrkapitányságon.

A gyerekek különböző állomáshelyeken adnak számot tudásukról, a bűnmegelőzés, a drogmegelőzés, az egészséges életmód és az áldozatvédelem kérdéseiben.