Miskolc terepjáróval segíti a bűnüldözést

Akt.:
A járőrök azonnal birtokba vették az új járművet
A járőrök azonnal birtokba vették az új járművet - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A külterületek ellenőrzésében lesz segítségére a rendőröknek.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata egy vadonatúj Isuzu Pickup terepjáróval segíti a rendőrség közrendvédelmi és bűnüldözési munkáját. A 8,3 millió forint értékű járművet hétfőn a Miskolci Rendőrkapitányság udvarán dr. Kriza Ákos polgármester adta át dr. Bogyay Ferenc városi rendőrkapitánynak.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

A jármű átadásakor dr. Kriza Ákos kiemelte, hogy az utóbbi években a város közbiztonsága jelentősen javult, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma például megfeleződött. Mindez annak a gyümölcsöző kapcsolatnak köszönhető, amely az önkormányzat és a rendőrség között fennáll.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Elmondta, hogy míg 2010-ben mintegy 350 millió forint költségvetési pénzzel támogatta a közbiztonság javítását az önkormányzat, addig ez az összeg ebben az évben elérte az 1 milliárd forintot. Ennek része a hétfőn átadott korszerű terepjáró.

A kutyás szolgálatot segíti

Dr. Bogyay Ferenc városi rend­őrkapitánytól megtudtuk, hogy az átvett jármű azonnal munkába is áll. Kutyás járőrszolgálatot teljesítő rendőröket és kutyáikat juttatja el a város külterületeire ellenőrző járőrözés céljából.

ÉM-SZB