Nagyvilág

2010.07.26. 15:07

Lefejezte 78 éves foglyát az al-Kaida

<p>Lefejezte 78 éves francia foglyát az al-Kaida észak-afrikai ága (AQIM) Maliban - közölték hétfőn az afrikai ország hatóságai.</p>

A francia segélymunkás, Michel Germaneau kiszabadítására a múlt héten kezdtek akciót francia kommandósok részvételével a helyi és mauritániai erők, de a hadművelet kudarcot vallott.

Mali északkeleti Kigal régiójának egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője azt mondta: biztos forrásból tudja, hogy a 78 éves férfit a terrorszervezet vezetőjének jelenlétében fejezték le Kigal térségében, vagyis ott, ahol tavaly hat hónapi fogság után meggyilkolták brit túszukat, Edwin Dyer-t. A segélymunkásként dolgozó Michel Germaneau április 19-én rabolták el a terroristák.

Az AQIM szombaton közölte, hogy kivégezték francia foglyukat bosszúból azért, hogy akciót indítottak ellenük francia kommandósok bevonásával. A név nélkül nyilatkozó tisztségviselő szerint Germaneau még élt, amikor megindult a terroristák elleni akció a 78 éves férfi kiszabadítására az Algériai határhoz közeli Kigal régióban.

A francia elnök hétfőn azt mondta, hogy "meg fogják torolni az idős férfi meggyilkolását". Nicolas Sarkozy "barbárnak és undorítónak" nevezte "az ártatlan ember megölését, aki a helyieken próbált segíteni". Az elnök azt mondta: "Kedves honfitársaim, ez a bűncselekmény nem marad büntetlenül."
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!