Hajdú-Bihar

2013.01.29. 12:53

Elfogták a hajdúböszörményi rablássorozat hatodik elkövetőjét

Hajdúböszörmény - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást hat hajdúböszörményi férfi ellen, akik – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - 2012. március 16-a és 2013. január 1-je közötti időszakban 14 rablást követtek el Hajdúböszörményben.

Hajdúböszörmény - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást hat hajdúböszörményi férfi ellen, akik – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - 2012. március 16-a és 2013. január 1-je közötti időszakban 14 rablást követtek el Hajdúböszörményben.Az elkövetők a többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót, majd a lakást átkutatva ékszereket és készpénzt vittek el. Az időskorú sértetteket fenyegetéssel, néhány esetben bántalmazással kényszerítették értékeik átadására.

Az eljárás során a hajdú-bihar megyei nyomozók látókörébe került öt gyanúsítottat 2013. január 15-én, összehangolt akció keretében a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen fogtak el hajdúböszörményi otthonukban.

Hatodik társukat 2013. január 24-én Debrecen belvárosában fogták el. A nyomozók az elfogásokkal egyidejűleg házkutatásokat hajtottak végre. Az elfogott gyanúsítottakat – kihallgatásukat követően - őrizetbe vették.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsított B. József 41 éves, R. Balázs 24 éves, Cs. Sándor 31 éves, L. László 18 éves, K. János 27 éves, L. János 30 éves hajdúböszörményi lakosokat az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az eljárás során 2013. január 9-én 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Tekintettel arra, hogy az elkövető személyazonosságát a rendőrök megállapították, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kitűzött nyomravezetői díjat visszavonja.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!