Miskolc Steelers: június 19-én Pesten az aranyért

Akt.:
Miskolc Steelers vs. Eger Heroes
Miskolc Steelers vs. Eger Heroes - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Döntővel ünnepelheti alapítása tizedik évfordulóját az Acélcsapat – írta a klubhonlap előzetesen, és a várakozás beigazolódott: megvan a finálé, épp tíz évvel azt követően, hogy a 2005-ben formálódni kezdett Miskolc Steelers egy esztendőre rá hivatalos klubbá alakult.

A nagydöntőt június 19-én, vasárnap rendezik, méghozzá a fővárosiak számára “hazai pályán”, tudniillik hagyományosan a pesti BVSC-stadion ad helyet a mindenkori legfelsőbb osztály bajnoki zárómeccsének. A zuglói létesítményben a jövő hét végén délután 5 órakor indul útjára a tojáslabda, hogy négy negyeddel később kiderüljön, ki örülhet jobban és ki még jobban a jelen bajnoki kiírásban elért eredményének.

A nagydöntőt június 19-én, vasárnap rendezik, méghozzá a fővárosiak számára “hazai pályán”, tudniillik hagyományosan a pesti BVSC-stadion ad helyet a mindenkori legfelsőbb osztály bajnoki zárómeccsének. A zuglói létesítményben a jövő hét végén délután 5 órakor indul útjára a tojáslabda, hogy négy negyeddel később kiderüljön, ki örülhet jobban és ki még jobban a jelen bajnoki kiírásban elért eredményének.

Legfontosabb tudnivalók

Kapunyitás a Szőnyi úton 15 órakor. Belépő 1500 forint, de 15 éves kor alatt ingyenes. Ráadásul jegyet nyerhet, aki a sportági szakszövetség honlapjának MVP-szavazásán részt vesz; nem kevésbé fontos, hogy a szezon legjobb játékosának megválasztását célzó akcióban két steelersesre is lehet voksolni: Demetrius Eaton (LB) a defense, Vasyl Jordan (QB) az offense oldalon számíthat a miskolciak támogatására.

A döntő facebook eseménye ide kattintva elérhető.


Miskolc Steelers – Eger Heroes jegyzőkönyv

A bajnoki aranyakhoz vezető út legutóbbi lépése az Eger Heroes legyőzése volt, amely kiélezett küzdelemben, szó szerint utolsó perces fordítással sikerült. A 39-32-es eredmény kialakulásához az alábbi történések vezettek (a találkozó facebookos közvetítésének bejegyzései alapján):

1. negyed:

A nyitó drive-ot a felsőzsolcai pályán a hazaiak vezették, de a Hősök ezúttal is kemény ellenfélnek bizonyultak (mint az ugyancsak épp hogy megnyert alapszakasz-mérkőzésen néhány hete): meg kellett elégedni a filed goallal (Jónás Máté), 3-0.

Válaszul egyből, a következő támadásból fordít az Eger, Taylor Palmer irányítófutásával, TD, blokkolt extrapont-rúgás: 3-6.

A harmadik drive a harmadik pontszerzést jelenti a fordulatos találkozón. Vasyl Jordan 40 yardos passza Troy Rice-t találja meg, az elkapó magyarországi pályafutása 40. touchdownját szerzi, Jónás Máté extrája után pedig: 10-6.

A látogatók a 20 yardosról indíthatják akciójukat. Brillírozik az Acél-védelem, 19-en megállítják az attakot. Punt. Puntra punt, és az első térfélcsere.

2. negyed:

Itt se kell sokáig várni a pontszerzésre, ám most a Hősöknek sikerül előbb. TD-jük hasonló az elsőhöz, Kormos Sándor RB futja meg, de csak 10-12 lesz.

Hogy ez se tartson sokáig: egy-két yardra a gólvonaltól trükközik a Steelers, az elkapó Rice futással jut túl a mészcsíkon, 17-12, mivel a hazai rúgó ezúttal sem hibázik.

Az egri ellentámadás sikertelen, mezőnygól-kísérletük mellémegy. Az utolsó tíz percben sok hiba: droppolt átadások, elejtett snap, szabálytalaságok mindkét oldalon. Ide-oda mozog a labda vonala. Az állás nem változik a félidő végéig.

3. negyed:

A játékrész kezdetén, bár egy pillanatra veszni látszik a drive, begyötrik a TD-t a Vitézek (Antal István): 17-18.

Az alig több mint egy hete Borsodba (vagyis Magyarországra) igazolt AJ Benson piros mezben első hatpontosát kapja el Jordan passzából, bravúrosan, két védő között felugorva: 24-18.

De a vendégeket nem lehet megtörni: 65 yardos futással egyből egyenlít Kormos Sándor, 24-24.

Ha lehet ilyet mondani, a legrosszabbkor vét interceptiont a miskolci irányító. Goal line szituációból indulhat az Eger és második nekifutásra Palmer QB ismét az end zone-ba jut, 24-32.

Nagy Donát WR első szezonbeli TD-je a válasz, meglenne a kétpontossal az egál, de holding miatt visszafújják. Viszont távolabbról sem okoz gondot Jordannek becikáznia, 32-32.

Alig több mint egy perccel a négyszer 12 perc letelte előtt utolsó támadását a Steelers. És kevesebb mint 30 másodperc marad, amikor megszerzi a vezetést. Leon Milosevics viszi be TD-re Jordan tértölelő átadását, 39-32.

A lefújás pillanatában finalista a Miskolc Steelers!

Forrás: miskolcsteelers.hu


Miskolc Steelers: szurkolóbusz a HFL-döntőre

Miskolc – Miskolc Steelers – Budapest Cowbells döntőt rendeznek jövő vasárnap a HFL-ben, a honi legmagasabb amerikaifutball-osztályban.
hirdetés


hirdet�s