Miskolc retro: Így változott a Centrum Áruház

Akt.:
Miskolc retro: Így változott a Centrum Áruház
Miskolc – A 60-as évektől nagyon hosszú időn át a kiskereskedelem központjai voltak a Centrum Áruházak a megyeszékhelyeken: a miskolci belvárosnak is egyfajta origója a Centrum. A mára már ikonikussá vált épület és környéke az évtizedek során sokat változott. Nézze meg, hogyan alakult ki a mai állapot!

centum27

A képre kattintva nyílik a galéria. (Fotó: Cziffra Andrea)

Az archív fotók forrása: Miskolc a múltban, Miskolci műhely.


“Egy Istenem, egy életem, én az adót nem fizetem!” – A Bató család legendája

Miskolc – Ugorjunk vissza az időben 150 évet. Élt ekkor Miskolcon egy különc figura, aki annyira rettegett az elmúlástól, hogy minden erejével a halhatatlanságra törekedett. Megszállott bolond, kapzsi vénember, vagy egy eltévedt, rettegő lélek? Ahány ember, annyi vélemény. Egy azonban biztos: Bató István sikerrel járt. A Miskolc Adhatott cikke a Borsod Online-on.

Laczipecsenye és zsemlyesütő a Búzavásár téren – Egy kis miskolci piactörténelem

Miskolc – Nemcsak Miskolc legnagyobb tere, piaca és közlekedési csomópontja, hanem ikonikus része is a városnak. Már-már önálló intézmény, szubkultúra Miskolcon. A 19. században még búza- és állatvásártér volt a mai autóbusz állomás helyén, de már akkor is egymást érték a kocsmák és talponállók a környéken. Egy kis helytörténet, egyenesen a miskolci Búza térről.

A szőlőskertektől a három ütemig – Egy kis avasi paneltörténelem

Miskolc – Miskolcnak az Avas mindig is a szimbóluma volt. Régen a szőlőskertek, most a panelrengeteg miatt, de az biztos, hogy mindenki ismeri szerte az országban. Most megnézheti hogyan épült fel.