Miskolc Renegades: remek teljesítmény és második hely Diósdon

Miskolc Renegades: remek teljesítmény és második hely Diósdon
Miskolc Renegades: remek teljesítmény és második hely Diósdon
Miskolc – A Miskolc Renegades amerikai foci csapatának fiataljai, az U16-os korosztályú flag csapat Diósdon szerepelt az I. Saints Kupa flag tornán. A viadalon U13-as és U16-os korosztályban mérték össze erejüket az ifjú amerikai focisok.

A flag football az amerikai foci kontakt nélküli változata, az ütközés és a blokkolás nem megengedett. A játékosok hasonló képességeket fejlesztenek és taktikákat ismernek meg, mint az amerikai fociban. Ötfős csapatok néznek farkasszemet egymással és a védekező csapat úgy tudja megakadályozni a támadó csapat pontszerzését, hogy a labdát vivő ellenfélről eltávolítja a játékosok derekára rögzített „zászló-övet“, a flag-et.

renegades_flag_diosd_5_650

A Renegátok Kovács Antal, Venczel Tibor és Farkas Máté által irányított U16-os csapatának ez volt első idei megmérettetése, és a csapat remek teljesítményt nyújtva a 2. helyet szerezte meg korosztályában. A játékosok igazi csapatként küzdöttek, mindenkit megillet a dicséret, de külön ki kell emelni Perjési Bálint teljesítményét, akit a legjobb védő játékosnak választottak a korosztályában.

renegades_flag_diosd_2_650

I. Saints flag kupa végeredménye:

U16
1. Budapest Eagles
2. Miskolc Renegades
3. Diósd Saints
4. Budapest Titans

MVP Defense: Perjési Bálint/ Miskolc Renegades

renegades_flag_diosd_4_650

renegades_flag_diosd_3_650