Miskolc Rally 2008

2008.05.02. 00:20

Izgalom, forróság, várakozás

<p>A versenyzők az autókkal foglalkoztak, az MNASZ tisztségviselői pedig érdeklődve figyelték, hogy minden rendben zajlik-e a gépátvételen.</p>

Kíváncsiak voltunk Kassai András, az RSB vezetőjének a véleményére is, valamint Dudás "Kokó" Gyula, a 15. Szemerei Transport Miskolc Rally versenyzői összekötője is megosztotta velünk véleményét az előttünk álló futammal kapcsolatban.

- Most érkeztem meg, de egyelőre úgy látom: minden a helyén van. Komoly csatákat várok az első és második vonalban is, valamennyi géposztályban – árulta el Kassai András. Nagy kérdés, hogy a két versenynap között milyen minőségű lesz az aszfalt. Aszfalt lesz, vagy áttérünk murvára. A főszervezőtől ígéretet kaptunk, hogy lesz karbantartás a szombati rajt előtt. Az MNASZ kifejezett kérése volt, hogy a Rallye2 is megmutathassa magát a körversenyen, így a közönség nem kevesebb mint 180 versenyautót láthat a délután folyamán. Úgy érzem, Miskolc a rangjához méltó futamot rendez idén is, az északi régióban elhelyezkedő gyorsaságik komoly kihívás elé állítják a pilótákat és a navigátorokat. Hivatalból nem jósolhatok a végeredményt illetően, de ha tehetném, akkor sem tenném.

Nagyjából hasonlóan vélekedett Dudás Kokó Gyula is, aki ezúttal a verseny versenyzői összekötője szerepkörében dolgozik Miskolcon.

- Izgalom van és forróság. Most. De lehet, hogy holnap esni fog az eső. Ez a rally, és ettől szép az egész – vélekedett a gépátvételen Kokó. – Az abszolút küzdelemben három páros pályázhat a végső győzelemre, de olyan erős autók és annyira remek versenyzők alkotják a mezőnyt, hogy bármi, de tényleg bármi előfordulhat. Benik, Turi, Spici, és Turán… Vagy talán a kis Érdi, esetleg Herczig Norbi. Nem lehet megmondani. Mi "autóőrültek" imádjuk Miskolcot, hiszen ez a térség, ez a megye mindig is nagy szeretettel fogadott bennünket. És abban bízunk, hogy hamarosan visszatérhetünk majd a Zemplénbe is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!