Miskolc – Polgármester: politikai játszótérnek nézték az Avasi lakótelepet

Budapest, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – Miskolc polgármestere szerint a várost és annak legnagyobb lakótelepét egyesek politikai játszótérnek nézték szerdán, eszközként használták saját politikai céljaikhoz, hiába tiltakoztak ez ellen az ott élők.


Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) csütörtökön – miután előző nap több demonstrációt is tartottak a borsodi megyeszékhelyen – azt közölte az MTI-vel: “felelőtlen, magukat politikusoknak nevező emberek pár óra alatt tették tönkre mindazt, amit két év alatt a miskolciakkal közösen felépítettünk”. Jelezte: azon lesznek, hogy ezt a negatív képet újra visszafordítsák.

“Miskolcon mindenki nyugalomra vágyik! Azt szeretnénk, ha városunkról, lakóhelyünkről nem ilyen hírek látnának napvilágot” – tette hozzá.
A polgármester megköszönte a rendőrségnek, a hatóságoknak, hogy szakszerűen biztosították a rendet, valamint köszönetet mondott a miskolciaknak azért, hogy felelős magatartást tanúsítottak, hiszen – mint írta – nekik is köszönhető, hogy nem történt atrocitás.

“A problémákat ezután is közösen fogjuk megoldani, és a miskolciakkal együtt folytatjuk a megkezdett munkát, az élhető és biztonságos város megteremtéséért” – zárta sorait Kriza Ákos.

Szerdán Miskolcon a Jobbik, a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat és a Demokratikus Koalíció (DK) is demonstrációt tartott, ezeken összesen csaknem kétezren vettek részt. A megmozdulások rendbontás nélkül értek véget.

A Jobbik október elsején jelentette be: az avasi városrészbe menetet szervez, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét arra, hogy “elfogyott az emberek türelme”, és “Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra békés demonstrációt hirdetett a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig A hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indított menetet.

– MTI –