Miskolc pályázik a 2017-es egyetemi kosárlabda Eb-re

Miskolc pályázik a 2017-es egyetemi kosárlabda Eb-re
Miskolc, 2014. november 7., péntek (MTI) – Pályázatot nyújtott be az európai egyetemek 2017-es kosárlabda Európa-bajnokságára a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a Miskolci Egyetemmel közösen.

Amint Rakaczki Zoltán, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club elnöke pénteken az MTI-nek elmondta: a pályázatot támogatja a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is.

Kiemelte: az Európai Egyetemi Sportszövetség versenyrendszerének különlegessége, hogy – szemben az Universiadéval vagy az egyetemi világbajnoksággal – nem egyetemi válogatottak, hanem európai felsőoktatási intézmények indulnak, többségében hazájuk országos egyetemi-főiskolai bajnokai.

Az Eb-n 16 férfi és 12 női egyetemi csapat indul, a Miskolci Egyetem, házigazdaként, mindkét kategóriában indítana együttest. A résztvevők korhatára: 17-28 év.

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora hangsúlyozta: a sportinfrastruktúrában és -szolgáltatásokban végrehajtott fejlesztések tették lehetővé, hogy az intézmény rangos nemzetközi egyetemi sporteseményeknek lehessen házigazdája.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere örömtelinek nevezte, hogy a kormányzat és a magyar egyetemi sport vezetői úgy ítélték meg, Miskolc minden szempontból alkalmas arra, hogy otthont adjon az eseménynek. Az esemény rendezési jogáról az Európai Egyetemi Sportszövetség végrehajtó bizottsága dönt november 28-29. között.

– MTI –



Sporthírek






hirdetés










hirdet�s