Miskolc – Megkezdődött a Demokratikus Koalíció tüntetése Miskolcon

Akt.:
Miskolc - A Demokratikus Koalíció menete
Miskolc - A Demokratikus Koalíció menete - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) – Elindult a Demokratikus Koalíció (DK) menete szerda délután Miskolcon; a demonstráció félpályás útlezárással kezdődött a Csabai kapuban, a Petneházy lakótelepnél.

Kora délután kilenc autó és körülbelül ötven ember zárta le az utat a Csabai kapuban, a Fáy közgazdasági szakközépiskola előtti szakaszon. A békésen gyülekezők három órakor megindultak az Ifjúság úton, részben autókkal, részben pedig gyalogosan az Avasra, a Fényi Gyula térre.

A demonstrálók élén Vadai Ágnes és Molnár Csaba országgyűlési képviselő, valamint Varga Gergő, az avasi városrész önkormányzati képviselője halad. Kezükben transzparenst tartanak “Békét! Nyugalmat! Megoldásokat!” felirattal.

A vonulók rendőri felvezetéssel haladnak, és kétoldalt rendőri kordon is kíséri őket. A résztvevők között néhányan zászlóval, felirattal haladnak, az autók pedig mellettük lépésben hajtanak.

A Demokratikus Koalíció képviselői az MTI-nek korábban azt hangsúlyozták, hogy nem szabad teret engedni a szélsőséges megnyilvánulásoknak, az avasiak nem bűnözők, békét, nyugalmat szeretnének és megoldásokat a problémákra.

Szerdán három demonstrációt is tartanak Miskolc csaknem 40 ezer ember által lakott városrészében, az Avasi lakótelepen.

A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészben, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét, hogy “elfogyott az emberek türelme”, és “Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra hirdetett békés demonstrációt a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indít menetet.

– MTI –