Miskolc lett a tacskós Mekka

Akt.:
A képen: Kiss Larissza, Kiss Kiara és Fahéj
A képen: Kiss Larissza, Kiss Kiara és Fahéj - © Fotók: Ádám János
Miskolc – A magyar tacskós társadalom Miskolcon gyűlt össze szombaton.

Versenyeztek a kedves négylábúak, a gazdáik és a látogatók pedig hódoltak a szeretett fajta előtt.

Hosszú- és rövid szőrű és szálkás – normál, törpe vagy kaninchen. Mindegyik fajta tacskó ott volt Miskolcon szombaton a Magyar Tacskósok Országos Egyesülete által szervezett kiállításon – a sok-sok tacskó kedvelő látogatóval együtt, akiket összeköt a fajta szeretete. Kutyakiállításon jártunk.

A szépséget vizsgálták

A Jégcsarnok pályáján mindenki szabadon hódolhatott a tacskókultusznak, amit nem szarkasztikusan nevezünk annak. A Klubkiállítás és Márczé János Emlékkiállítás – utóbbi tisztelgés egykori, neves tenyésztőtársuk előtt – a tacskósok gyűjtőnapja volt: mindenhol a fajta egyedei járkáltak, gazdáik pedig kitették az irányjelzőket tacskós táskáikkal, mintás ruhadarabjaikkal és nyakláncaikkal.

Az említett két kiállítás egyszerre verseny is volt, hiszen két, Olaszországból érkezett bíró pontozta a felvonuló kutyákat. Mint Mogyorósi István, a Magyar Tacskósok Országos Egyesületének elnöke beavatott: az állatok anatómiáját, szőrkarbantartását – összességében szépségüket vizsgálták.

Magyarország egészéről száz nevező érkezett Miskolcra, nem beszélve a számos látogatóról, akik kutyával az oldalukon vagy csak kíváncsiságból kilátogattak.

Mogyorósi István is hangsúlyozta érdeklődésünkre, hogy a verseny mellett a tacskósok közösségének találkozója is volt a kiállítás, amit először rendeztek meg a borsod-abaúj-zempléni megyeszék­helyen.

ÉM-KCS


Miskolc - A két kutya kapcsolatát az befolyásolja leginkább, hogy melyik az erősebb egyéniség. A kutya falkaállat, ezért néhány nyitottabb gazdi szeretne gondoskodni házi kedvence társaságáról, hogy az eb akkor se unatkozzon, ha ő néhány órára távol van tőle, vagy munkába kell mennie. Azonban két...

Nagy Mariann és védencei
Miskolc - A leggyakoribb gondok a szobatisztaság hiánya, az ugrálás, a harapósság és a póráz. Egy hivatásos kutya­kiképzővel, Nagy Mariann-nal beszélgettünk, aki naponta találkozik az ebek viselkedésbeli nehézségeivel. Megkérdeztük, mi a teendő, ha a már meglévő kutyusunk mellé szeretnénk egy tár...