Miskolc – Jobbik: a törvények legyenek mindenkire érvényesek!

Résztvevők vonulnak a Jobbik demonstrációján a miskolci Avasi lakótelepen 2012. október 17-én.
Résztvevők vonulnak a Jobbik demonstrációján a miskolci Avasi lakótelepen 2012. október 17-én. - © Fotó: Czeglédi Zsolt | MTI
Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) – A Jobbik szerint a törvények mindenkire vonatkoznak, azok nem “bőrszínűek” – ezt Vona Gábor, a párt elnöke mondta Miskolcon szerdán a Magyar élet menete címmel meghirdetett demonstráción.

A politikus szerint ma olyan országban él a magyarság, amelyben ha valaki kiáll a saját igazságáért, azt üldözik, elbocsátják, atrocitások, támadások érik. Vona Gábor azt mondta: “a Jobbik bárhová mehetett volna”, mert azok a problémák, amelyek Miskolc avasi városrészében jelen vannak, mindenhol megtalálhatók. Úgy fogalmazott: a szociális helyzet és a közbiztonság romlása, a szegénység az egész országra jellemző.

Miskolcon, az Avasi lakótelepen nem rasszista, nem cigányellenes nagygyűlést tart a Jobbik – jelentette ki. A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak egyetlen egy olyan törvényjavaslata nincs, amely különbséget tenne a magyar állampolgárok között, hanem azon vannak, hogy mindenkire egyaránt vonatkozzanak a törvényi jogszabályok – tette hozzá.

Vona Gábor azt hangoztatta, hogy “az országban a legnagyobb rasszisták, a legnagyobb cigánygyűlölők a cigányság vezetői”, mert ők azok, akik “ellopják a cigányságnak utalt milliárdokat”, és így “saját fajtájukat lopják meg”.
A Jobbik nem rasszista, nem cigánygyűlölő, a párt békét, nyugalmat, munkát akar, szeretne – jelentette ki Vona Gábor.

A rendezvényen Miklós Árpád, a Jobbik borsodi elnöke és Egyed Zsolt, a párt miskolci országgyűlési képviselője is felszólalt. Azt hangoztatták, hogy “Magyar élet menete egy széles összefogás a magyar emberek részéről, akik változtatni akarnak a sorsukon”, az az elsődleges, hogy Miskolc és az ország normálisan élhető legyen.

A nagygyűlés után a menet résztvevői transparensekkel, zászlókkal, fáklyákkal a kezükben végigvonultak az Avasi lakótelep több utcáján, erős rendőri biztosítás mellett.
Miskolc csaknem 40 ezer ember által lakott avasi városrészében szerdán három demonstrációt is tartottak.

A Jobbik október elsején jelentette be, hogy Magyar élet menetét szervez. A rendezvénnyel célja felhívni a kormány és a helyiek figyelmét arra, hogy “elfogyott az emberek türelme”, és “Magyarországon ma nincs közbiztonság”.

A Demokratikus Koalíció (DK) Menet a békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig A Hazáért, a demokráciáért címmel szervezett menetet.

– MTI –