Miskolc Holding: Nem áll le a miskolci közösségi közlekedés

Akt.:
Miskolc Holding: Nem áll le a miskolci közösségi közlekedés
Miskolc Holding: Nem áll le a miskolci közösségi közlekedés
Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. 11 tagvállalatánál a dolgozói képviseletek mind elfogadták a január 1-től hatályos 3%-os átlagos béremelésről, a kafeteria juttatásokról és a karácsonyi jutalomról szóló munkáltatói javaslatot, egyedül a három MVK-s szakszervezet követel többet. Az autóbusz és villamosvezetők annak ellenére hirdetnek 2016 január elejére sztrájkot, hogy az ő bérük – és csak az övék – már november 1-től 5%-kal emelkedett.

Dr. Kriza Ákos polgármester december 10-i közgyűlésen elhangzott utasítása alapján, a bérvitától függetlenül, az MVK dolgozók is megkapták a félhavi jutalmat karácsony előtt.

Az MVK-s szakszervezetek mindennek ellenére továbbra is sztrájkot terveznek. A tervezett munkabeszüntetés időpontja egyelőre nem ismert.

A közlekedési vállalat vezetése január 6-án tárgyal majd a sztrájkbizottsággal.

A közösségi közlekedés az esetleges sztrájk idejére sem áll le Miskolcon, a törvényi szabályozás szerint ugyanis minimum 66%-os szolgáltatást biztosítani kell. Az MVK Zrt. – a miskolci lakosság érdekében – ezt meghaladó mértékű, legalább 88%-os szolgáltatást tart reálisnak, ennek fenntartásához ragaszkodik majd.”

– Pásztor Imre, Kommunikációs- és PR vezető, Miskolc Holding –


Teljesen leállhat a miskolci tömegközlekedés az év elején

Miskolc – Sztrájkkal kezdhetik az évet a miskolci tömegközlekedésben dolgozók. A szakszervezetek úgy tervezik, hogy az év elején – leghamarabb január 4-én – leállítják a városi közlekedést. A szakszervezetek azt állítják: a cégvezetés egyoldalúan felrúgta a tulajdonos, a Miskolc Holding Zrt. által is szentesített egységes bérmegállapodást, és csak a járművezetőknek adott november elejétől 5 százalékos emelést.