Miskolc Holding: a Fidesz frakcióvezetőjének a közleménye

Miskolc – Dr. Kiss Jánosnak, a Miskolc Város Közgyűlés Fidesz frakcióvezetőjének sajtóközleménye a Miskolc Holding ügyben.

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

A Miskolc Holding ügyében megjelentetett sajtóközleménye kapcsán, tekintettel arra, hogy Önök a Holding könyvvizsgálói átvilágításának ügyét politikai mezőre terelték, mint a Fidesz miskolci frakciójának vezetője válaszolok Önnek.

Tetszik, nem tetszik, egyre nagyobb a lakossági érdeklődés a Miskolc Holding elmúlt 8 évének pénzügyeivel kapcsolatosan, és egyre nagyobb a sajtó nyomása is. Úgy tűnik, hogy ez az érdeklődés, és ez a nyomás az MSZP-t zavarja valamilyen okból, és mondvacsinált ügyekkel megpróbálja elterelni a közvélemény figyelmét a lényegről, a független könyvvizsgálók súlyos megállapításairól.

Önök a miskolci lakosokra hivatkoznak, ám érdekes módon a Miskolc Holding előtt nem állnak sorba ezek az emberek, és nem döngetik az ajtót, hogy ide nekünk a könyvvizsgálói jelentéseket. Az a gyanúm, hogy az emberek régóta valami egészen másra kíváncsiak.

Nem árt újból és újból rögzíteni, hogy a Miskolc Holdingnál folyó könyvvizsgálói átvilágítás célja csupán az, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba, és elég sajnálatos, hogy az elõzõ közgyűlést nem nagyon érdekelték a Miskolc Holdingnál folyó ügyek. Érdekes, hogy éppen most lett ez ennyire fontos Önöknek, de bizonyára megértik és elfogadják – mert nyilvánvalóan Önök is csak a tisztánlátásban lehetnek érdekeltek –, hogy amíg az iratokat független jogi szakértők nem minõsítik, addig azokat bizalmasan kell kezelni.

A tény az, hogy az ügyben eljáró független könyvvizsgálók pénzügyi, számviteli megállapításokat tettek, nekik ez a szakmájuk. A továbbiakban közremûködõ független ügyvédek pedig eldöntik, hogy milyen jogi lépéseket javasolnak a városnak, mert nekik meg ez a szakmájuk. Szerintem várjunk türelemmel.

Mindenesetre örülök, hogy a Holdingban történt látogatásuk után, rövid egészségügyi sétát téve átmentek a Polgármesteri Hivatalba, és ne haragudjon, de nem lep meg, hogy senki nem tudta ott megmondani, melyik ügyvédi irodánál vannak a papírok. Ezt én sem tudom, és higgye el, ez így van jól. Addig, amíg az anyagot át nem nézik a független jogi szakértõk, bőven elég, ha a részletekrõl csak a polgármester tud.

További nyomozásukhoz sok sikert és kitartást kívánok Önöknek, remélem, hogy Önök is ugyanezt kívánják minden, az ügyben eljáró szakértõnek.

dr. Kiss János

Miskolc Város Közgyűlés
Fidesz frakciójának vezetője


Halmai Gyula, Káli Sándor: Jogi útra tereljük az ügyet

eszak | 2011.02.11 12:10
Miskolc – Sajtótájékoztatót tartott péntek reggel Kális Sándor, Miskolc volt polgármestere és Halmai Gyula, a Miskolc Holding korábbi vezérigazgatója.

Látni szeretnék a jelentést

eszak | 2011.02.10 15:48
Miskolc – Nagy vihart kavart a nemrégiben nyilvánosságra hozott lista, amelyben Dr. Kriza Ákos miskolci polgármester nyilvánosságra hozta tételesen a Miskolc Holdingnál és tagvállalatainál végzett átvilágítás eredményeként a büntetőfeljelentést eredményező, illetve a „jó erkölcsbe” ütköző ügyeket. Ritka kivételtől eltekintve – egy-egy kiugró ügy – ilyen lista még nem látott napvilágot a városban az elmúlt húsz év alatt.

Mi is az a 30 milliárd? Várjuk a választ

eszak | 2011.02.09 17:32
Miskolc – A polgármester által bejelentettek sok kérdést felvetnek. Például hogy „hogyan” hiányzik az összeg.

Vádak és cáfolatok Miskolcon

boon | 2011.02.07 22:06
Miskolc – Nemrég közölte a Miskolci Holding átvilágításának eredményeként Miskolc város polgármestere, dr. Kriza Ákos többek között azon ügyek listáját, amelyek „jó erkölcsbe ütköznek”. Most megérkezett Dr. Halmai Gyula, a Holding volt elnök-vezérigazgatójának válasza mindegyik ügyre.

“Nehéz év lesz: üres a kincstár” – Ülésezett a miskolci közgyűlés

eszak | 2011.02.05 17:20
Miskolc – A keddi polgármesteri bejelentés határozta meg  a csütörtöki közgyűlési ülést Miskolcon.

Újjáalakult a miskolci Fidesz

eszak | 2011.02.05 10:49
Miskolc – A tagfelvétel tovább folyik a szokásos felvételi procedúrának megfelelően.

Bodótető: ez nem az az ingatlan!

boon | 2011.02.05 09:39
Miskolc – Tévedtünk: amit bemutattunk felépült, amiről szó van nem – hívta fel portálunk figyelmét Kovács Ferenc, a KV Ingatlan Kft. tulajdonos ügyvezetője.

“Cáfolni fogom…” – mondja a volt vezérigazgató

eszak | 2011.02.02 20:25
Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. volt vezérigazgatója írja: napokon belül tételesen cáfolja a holdingot ért vádakat.

A Miskolc Holding átvilágításának eredménye

boon | 2011.02.02 11:29
Miskolc – A már folyamatba lévő büntetőügyek listája. A jó erkölcsbe ütköző ügyek listája.

Közlemény a Miskolc Holding átvilágítása kapcsán

boon | 2011.02.02 09:41
Miskolc – A Miskolc Holding cégcsoport 2010. évi átvilágításának eredménye: 30 milliárd forint adósság.

Nézőpont: Nyomozás

eszak | 2011.02.01 20:51
Repkedtek a számok a keddi városházi sajtótájékoztatón. 17 büntetőjogi felelősséget felvető ügycsoport, 36 súlyos ügy, 30 milliárdos adósság. Hajdu Mariann jegyzete

MSZP: nem hiány, hanem többlet

eszak | 2011.02.01 18:58
Miskolc – Az MSZP miskolci frakciója szerint nincs harmincmilliárd a hiánya a Holdingnak, hanem pénzügyi plusszal rendelkezik.

Miskolc Holding: Büntetőfeljelentések

eszak | 2011.02.01 18:46
Miskolc – A következő három ügy közül az utóbbi kettővel kapcsolatos gyanúról már tavaly, a választások előtt beszámolt portálunk.

Miskolc Holding: 30 milliárdos adósság

eszak | 2011.02.01 18:59
Miskolc – Befejeződött a Miskolc Holding átvilágítása, a könyvvizsgálók 128 megálllapítást tettek.