Miskolc hírei

2011.02.21. 16:45

A város nem gyűjt az új piacra

<p>Miskolc - A Búza téri piac kereskedőinek szinte egybehangzó véleménye: ne legyen őstermelői piac a Kertész Áruház melletti területen. A városvezetés szerint azonban szükség van erre, sőt azt mondják, maguk az őstermelők kérték őket arra, hogy az egykori virágpiac területén helyet kaphassanak.</p>

Az MSZP nevében Tompa Sándor önkormányzati képviselő hétfőn sajtóközleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Ebben többek között az áll: „Nem értjük, miért akarnak ellehetetleníteni egy, a város által is tulajdonolt céget, a Miskolci Piac Zrt.-t? Nem értjük, ha igaz az, hogy nehéz helyzetben van az önkormányzat és a Miskolc Holding, honnan van új piac építésére pénz? És várjuk, hogy a polgármester váltsa valóra ígéretét: olyan piacot csinál a Búza téren, amely mindenki megelégedésére működik!”

Miközben zajlik a vita a városvezetés és a kereskedők közt, valaki kihasználva a helyzetet, el kezdett pénzt gyűjteni a piac áttervezésére, a Miskolci Városgazda Kft. nevében. A városháza azonban ettől elhatárolódott, mint Dobos Tímea szóvivő írta: „Nem gyűjt és nem is gyűjtet pénzt a városgazda. A mai nap folyamán ketten is jelezték, hogy egy Técsi István néven bemutatkozó férfi 100 ezer forintot kért tőlük, és cserébe azt ígérte, hogy befizetés esetén biztos helyük, asztaluk lesz az új, őstermelői piacon. Perecsenyi Attila, a Városgazda kft. ügyvezetője felhívja a lakosság figyelmét, hogy a cég senkit sem bízott meg ilyen feladattal és ne fizessenek senkinek az említett célra. A Városgazda Kft. feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!