Miskolc hírei

2010.11.25. 15:24

Megyénkbeli Egészség-díjasok

<p>Budapest, Miskolc - Az idei Egészség-díj pályázaton két megyénkbeli közösség programját, illetve életét bemutató pályázat is nyert.</p>

A zsűri hét pontból álló szakmai értékelésrendszer alapján hozta meg a győztesekről szóló döntését, míg a közönségdíjról a Facebook-on lehetett szavazni. Idén is „hétköznapi hősöket” vártak pályázóként, akik környezetükben, munkahelyükön, ismerőseik és barátaik között sokat tesznek az életmódváltással kapcsolatos pozitív megmozdulások elősegítéséért.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, új kategóriákkal bővítve, Győrfi Pál fővédnökségével és dr. Zacher Gábor toxikológus közreműködésével hirdették meg idén az Egészség-díjat. A kezdeményezés, amelynek középpontjában az egészséges életmód és a kapcsolódó pozitív példák bemutatása áll, 2009-ben indult a Pfizer és a Médiaunió közös kezdeményezésére. A pályázat célkitűzése idén sem változott, továbbra is széles körben alkalmazható, gyakorlatban is megvalósítható, jó ötleteket, pozitív példákat, lelkes embereket kerestek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak mások egészsége érdekében.

A zsűri 251 beérkezett pályázatot értékelt, 5 kategóriában: mozgás, táplálkozás, alkohol, dohányzás, szakmai kategóriákban. (A díj kategóriánként bruttó 500 ezer forinttal jár.) A szakmain belül megosztott díj született: mindkét díjazott megyénkbeli. Az egyik a miskolci Iránytű Szociális Szolgálat Családsegítő és Adósságkezelő Munkacsoportjának programja, a másik a Megyei Kórház természetjáró csoportjának életét bemutató pályázat.

ÉM-SZK


Hogyan fogadták?

Szabó Adrienne: A miskolci Iránytű Szociális Szolgálat Családsegítő és Adósságkezelő Munkacsoport többi tagjával együtt örülök, hogy nyeretünk, mert így példát mutathatunk és felhívhatjuk a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

Dr. Tarkó Mihály: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház természetjáró csoportjának vezetőjeként a díj még inkább motivál, még nagyobb kedvet kaptam, remélem a közösségünk lelkületének is építésére lehetek, és ők is aktívabbak lesznek."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!