Miskolc gasztronómiai sokszínűségét megmutatni

Gréczi László
Gréczi László - © Fotó: KCS
Miskolc – A 21 éves Gréczi László Miskolci Gasztrohős néven fotózza a város gasztronómiai palettáját.

Célja megmutatni és népszerűsíteni a város kínálatát, hiszen, mint mondja, elérhető áron kaphatunk minőséget Miskolcon is, sokan viszont erről nem is tudnak.

Az oldala 2017 novemberében indult el a legnagyobb közösségi portálon. A célja az volt, hogy bemutassa a miskolci vendéglátást, de nem kritikusi oldalról. László úgy fogalmaz, hogy „a város rejtett kincsesládáit” akarta felnyitni.

Egyébként is ez volt a hobbija, mióta egy hosszabb budapesti tartózkodás során kitárult előtte a gasztronómia világa, és ráeszmélt, hogy étel-ital terén nem is olyan nehéz minőségi termékekre bukkanni. A Miskolci Gasztro­hősön keresztül akarta feltérképezni és egyben megmutatni, hogy a városban milyen potenciálok rejlenek.

Hogy mi ebben a módszere? Elmegy a főbb gasztro-eseményekre, ott fotókat készít az ételekről, italokról, hangulatról, majd feltölti őket az oldalára. A közeljövőben tervezi tovább­fejleszteni az ötletét, és blogot indítana, ahol cikkeket írna a témában.

Jó úton: pezsgés van

Úgy látja, az elmúlt időben Miskolc jó úton indult el, és érezhető a gasztronómiai pezsgés. Bizonyos vendéglátóhelyek igyekeznek kitörni a klasszikus formulák skatulyájából, és mernek nyitni az újszerű ötletek felé. Emellett egyre több az olyan rendezvény, ahol ezek a kezdeményezések meg is jelennek.

A miskolciak pedig vevőek a Gasztrohősre és a még elérhető árú, de mégis különleges gasztronómiára, amit bemutat. László úgy tapasztalja, hogy egyre többen nyitnak az alternatívák felé, amit a rendezvényekre kilátogatók száma is bizonyít. Azoknak ajánlja oldalát, akiket vonzanak az elérhető, még nem gourmet gasztronómia kilátásai Miskolcon.

KCs