Miskolc fogyasztóbarát településsé vált

Akt.:
Koszorús László a miskolci ülésen
Koszorús László a miskolci ülésen - © Fotó: Kozma István
Miskolc – „Nem inzultálni, konzultálni, ez lett a jelszava a fogyasztóvédelemnek” – fogalmazott hétfői miskolci látogatásán Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős államtitkár-helyettese.

Hozzátette: elsődleges céljuk, hogy a kis- és középvállalkozásokat elsőre ne büntessék, csak figyelmeztessék.

Fontos módosítás

Az államtitkár-helyettes a fogyasztóvédelem szempontjából fontosnak nevezte az elmúlt héten elfogadott törvénymódosítást, amely a békéltető testületek megerősítését szolgálja. Tulajdonképpen ennek kapcsán érkezett tegnap Miskolcra is, ahol találkozott a megyei kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület tagjaival.

A törvénymódosítás kapcsán hangsúlyozta: „Eddig a vállalkozásoknak nem volt kötelező megjelenni egy-egy békéltető ülésen, most aki nem teszi, akár 15 ezer forint büntetést is kaphat, multicégeknél ez nagyobb összeg is lehet”.

„Megemelem a kalapom a megyei békéltető testület előtt, csökkennek a panaszok, mára elmondhatjuk, Miskolc fogyasztóbarát település” – fogalmazott. Az államtitkár-helyettes arra biztatta a vásárlókat, kis értékű ügyekben célszerűbb a békéltető testülethez fordulni.

Dr. Tulipán Péter, a békéltető testület megyei elnöke örömét fejezte ki, hogy megtörtént a törvénymódosítás: „A tárgyalások általában ott bicsaklottak meg, hogy a vállalkozás részéről nem jött el senki. A módosítás megteremti a párbeszéd lehetőségét”.

ÉM-NSZR








hirdetés




hirdet�s