Miskolc és Kassa volt a díszvendég

Miskolc és Kassa volt a díszvendég
Miskolc és Kassa volt a díszvendég
Miskolc, Budapest – A Miskolc standon nagyon sokan megfordultak, jól fogytak a város idegen nyelvű kiadványai is.

Nagy volt az érdeklődés Miskolc standja iránt Budapesten, mondta portálunknak Kákóczki András, a miskolci önkormányzat kulturális osztályának vezetője. Díszvendég volt ugyanis Miskolc (Kassával együtt) az elmúlt hétvégén a Budai Várban megrendezett „Főszezon 2012 – turisztikai és gasztronómiai kiállítás és vásár” rendezvényen. Az osztályvezető elmondta, a rendezvényen találkozhatott a nagyközönség először Miskolc új logójával és arculati elemeivel, ezek Kákóczki András szerint nagy sikert arattak. Erre utal, fogalmazott, hogy a matricák szinte azonnal elfogytak a MiskolcOn kiadványokkal együtt. Nagy volt az érdeklődés a Barlangfürdő és gyógyászati szolgáltatásai iránt is, és többen keresték a szálláshelyek karácsonyi, szilveszteri ajánlatait is.

Miskolc ízei

Az osztályvezető elmondta, tíz miskolci csapat lépett fel a rendezvény színpadán, így a Vagabanda Gólyalábasok, Miskolci Majorette együttes, Factory-Dobszerda, Miskolci Dixieland Band, Szinvavölgyi Néptáncegyüttes és a Ködmön TSE táncosai, Montázs Színjátszó Műhely „Miskolci legendák” előadása, Bellus István produkciója, Czemende Zenekar, és Miskolc Város hangjai.

– A Miskolc standon megfordultak Angliából, Csehországból, Szlovákiából, Ukrajnából és Izraelből érkezők, de voltak német, olasz, orosz és lengyel érdeklődők is – mondta az osztályvezető. Megjegyezte, így fogytak a MiskolcOn és a Barlangfürdő idegen nyelvű kiadványai is. A rendezvényen hétvégi miskolci üdülést és miskolci ajándékcsomagokat is kisorsoltak.

– A vendégek megkóstolhatták „Miskolc ízeit”, a lillafüredi füstölt pisztrángot, a Miskolczi kolbászt, a -perecet, valamint a Korty sört és a Prekop pálinkákat. A Lillafüredi ásványvíz erre az alkalomra új címkével jelent meg, amelyen Miskolc új logója és „Kassa – Európa Kulturális Fővárosa 2013” logók is helyet kaptak – mondta az osztályvezető, és hozzáfűzte: a kiállításon csaknem 200 ezren fordultak meg.

ÉM-HM