Miskolc és Kassa futó kapcsolata

Miskolc és Kassa futó kapcsolata
Miskolc – Miskolc üzent Kassának; a Kossuth Rádió hírnöke, Náray Balázs futva vitte az üzenetet.

Az Avasi harangtorony hangjátékára indult útnak péntek délelőtt pontban 10 órakor a Nagy Futás Miskolcon, a Városháza elől. Náray Balázs, a Miskolc üzenetét rejtő dobozt futva vitte Kassára. Az első kilométeren elkísérte Kriza Ákos, Pfliegler Péter alpolgármester, Kiss Gábor alpolgármester, Katona Ferenc önkormányzati képviselő, Jónás István a Magyar Rádió nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Pásztor Zoltán Magyar Rádió nonprofit Zrt. tartalom-innovációs managere, Nagy György András a Kossuth Rádió programszerkesztője, Becze Szilvia, a Bartók Rádió programszerkesztője és műsorvezetője valamint számos kisiskolás.

A polgármester arról beszélt, hogy 1997-től van testvérvárosi kapcsolat Kassa és Miskolc között, mind kulturális, mind sport, mind gazdasági területen. A jövő év azonban egy újabb mérföldkő, hiszen Kassa lesz Európa Kulturális Fővárosa, és Miskolc szeretne ebbe bekapcsolódni – hangsúlyozta.

A polgármestert arról is kérdeztük, szokott-e futni, vagy a pénteki egy kivételes alkalom. Mint mondta: régebben kocogott, hosszú ideig vívott, tehát nem idegen tőle a sport. „Bár mostanában inkább csak a gyerekeimmel túrázgatok” – tette hozzá.

Náray Balázs pedig azért vállalta a futást, hogy bebizonyítsa, a két város nincs messze egymástól, csupán kétnapi járóföldre, valamint nem csak átjárhatók, de átfuthatók is a határok – fogalmazott.

ÉM-NSZR