Miskolc elkötelezett a telepfelszámolás mellett

Miskolc elkötelezett a telepfelszámolás mellett
Miskolc – A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság számozott utcákat is érintő végzésével kapcsolatban jelent meg cikkünk szerdán. Erre reagálva a miskolci önkormányzat sajtó- és kommunikációs osztálya az alábbi közlemény megjelentetését kérte lapunktól.

Közlemény

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala az alábbi helyreigazítási kérelemmel fordult az Észak-Magyarország és a boon.hu internetes oldalhoz, azok valótlan állításai miatt. „A boon.hu és az Észak-Magyarország című napilap »Kilakoltatási stop…« című írásában tévesen sugallja, hogy az önkormányzatnak le kell állítania a számozott utcák nevű nyomortelep felszámolását. A tény az, hogy a bírósági végzés szerint a »…jogkövetkezmények előírásával a hatóság nem kötelezte a felperest a lakáskiürítések abbahagyására, avagy a már jogerős bírósági ítéletek figyelmen kívül hagyására«.

Miskolc önkormányzata elkötelezett meghirdetett programja mellett, a nyomortelepek felszámolása – minden ellenkező állítással szemben – folytatódik”.

A szerkesztőség megjegyzése: cikkünk nem a saját szerkesztőségi véleményünkön, hanem dr. Muhi Erika, a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda igazgatójának a nyilatkozatán alapult. Szerettük volna természetesen bemutatni a peres ügyben ellenérdekelt fél, a polgármesteri hivatal álláspontját is, de nem kaptunk reagálást írásbeli kérelmünkre.

ÉM
hirdetés


hirdet�s