Miskolc – Elindult a romák menete

Akt.:
Miskolc - Romák menete
Miskolc - Romák menete - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) – Nemzeti, európai uniós és cigány zászlók mögött, mintegy 300 résztvevővel szerda délután két órakor az Avasi lakótelepről elindult a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat által szervezett menet, amelyet A hazáért, a demokráciáért címmel hirdetett meg a roma szervezet.

A tüntetést azután szervezték meg, hogy a Jobbik az Avasi lakótelepen – a szerintük megnövekedett bűnözés miatt – kezdeményezett ugyancsak szerda délutánra megmozdulást.

Mint azt Váradi Gábor, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat vezetője a menet elindulása előtt az MTI-nek elmondta, a gyűlölet és a kirekesztés, a bűnbakképzés ellen akarnak fellépni. Tűrhetetlen ugyanis, hogy egyesek azért gyűlölnek másokat, esetleg azért akarják az életüket kioltani, mert más a bőrük színe – tette hozzá.

Fel akarják hívni a magyar társadalom figyelmét arra, hogy a lejtőn még meg lehet állni. A politikát pedig arra szólítják fel: vessen véget annak, hogy csak eszközként használja a cigányságot – közölte Váradi Gábor.

A menet a tervek szerint Miskolc belvárosába vonul, ahol petíciót kívánnak átnyújtani a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalban. Útközben több helyszínen csatlakozni fognak még a menethez, más településekről buszokkal érkező szimpatizánsok is.

– MTI –

Címkék: ,