Miskolc egymilliárd forint többletforrást kap

Akt.:
Miskolc egymilliárd forint többletforrást kap
Miskolc egymilliárd forint többletforrást kap - © Fotó: JLI
Miskolc, 2014. december 30., kedd (MTI) – Miskolc önkormányzata egymilliárd forint kormányzati többletforrást kap feladatainak biztonságos finanszírozására – közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az összeget a Miskolctapolcán megvalósuló turisztikai fejlesztés finanszírozására fordítják. Utalt arra, hogy a város komplex fürdőfejlesztést valósít meg Miskolctapolcán. A kormány már támogatta az elképzelést, a strand beruházásához korábban csaknem egymilliárd forintot adott.

Most megérkezik a második milliárd is – mondta Kriza Ákos, felidézve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a tavaszi választási kampányban ígérte meg a miskolciaknak, hogy az állam támogatja a diósgyőri stadion megújítását és a tapolcai turisztikai fejlesztést.

Kitért arra is, hogy a jövő évi országos költségvetésben szerepel az az 500 millió forint is, amellyel befejezhető a miskolctapolcai strandberuházás első üteme. Mint mondta, az első ütem csaknem hatvan embernek ad munkát, és a teljes fejlesztés után a strand több mint száz embert foglalkoztat.

– MTI –