Miskolc Autó Kupa – Pályaavató díjugrató-verseny a Lovagi Tornák Terén

Akt.:
Miskolc Autó Kupa - Pályaavató díjugrató-verseny a Lovagi Tornák Terén
Miskolc Autó Kupa - Pályaavató díjugrató-verseny a Lovagi Tornák Terén
Miskolc – Első alkalommal kerül megrendezésre díjugrató lovasverseny a Lovagi Tornák Terén. 2015. szeptember 19-én a Miskolc Autó Kupa elnevezésű megmérettetésen a lovasok különböző magasságú akadálypályák leküzdése során mérik össze tudásukat.

A Lovagi Tornák Tere az évezredes lovas hagyomány és a modern lovaskultúra nagyszabású bemutatójával nyitott a nagyközönség előtt az augusztus 20-i ünnepélyes átadón. Már akkor látható volt, a helyszín ideális lovas sportesemények megrendezéséhez is.

A Miskolc Autó Kupa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lovas Szövetség 2015. évi díjugrató bajnoksága, valamint minősítő versenye a Platthy József regionális díjugrató bajnokságnak, amelyen Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok díjugratói vesznek részt. (A Nógrád megyei Karancskeszin született Platthy József, az 1936-os berlini Olimpia egyéni bronzérmese emlékére rendezett verseny.)

A Miskolc Autó Kupa a Magyar Lovassport Szövetség szabályai szerinti „B” kategóriás, azaz megyei és regionális szintű követelményrendszerben került kiírásra. Ennek megfelelően 80 és 125 cm közötti magasságokon, hét különböző versenyszámban indulnak a ló-lovas párosok. A verseny délelőtt 9 órától kezdődik a Lovagi Tornák Terén Diósgyőrben és várhatóan az eredményhirdetéssel ér majd véget késő délután.

A rendezvény egyben ismerkedés ló és lovasa számára az új helyszínnel, a szervezők részéről pedig felkészülés a 2016-os, áprilistól-októberig tartó szabadtéri lovas versenyszezonra, amelyen már magas szintű sporteseményeket terveznek megvalósítani a Lovagi Tornák Terén.

A rendezvény neve: Miskolc Autó Kupa
Helyszíne: Miskolc – Diósgyőr Lovagi Tornák Tere (LTT)
Ideje: 2015. szeptember 19.
Rendező: Miskolc – Bükkalja Lovas Kör
Versenyigazgató: Lakatos Miklós

A rendezvényre a belépés ingyenes!

– Boronkai Edina, kommunikációs menedzser, MKK Diósgyőri vár –