Miskolc – A Jobbik felhívására több százan gyűltek össze az Avasi lakótelepen

Akt.:
Miskolc - A Jobbik demonstrációja
Miskolc - A Jobbik demonstrációja - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) – A Jobbik által szervezett demonstráción négy-ötszáz szimpatizáns gyűlt össze a miskolci Avasi lakótelepen szerda délután; az ellenzéki párt a rossz szociális viszonyokra, a munkanélküliségre, a közbiztonság romlására szándékszik felhívni a figyelmet.

Az erős rendőri biztosítás mellett megkezdődött demonstrációra az ország más részeiről is érkeztek résztvevők; többen a Jobbik zászlaját, néhányan pedig árpádsávos zászlót tartanak a magasba.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor a rendezvény előtt az MTI-nek azt mondta: a demonstráció a magyar-cigány együttélés problémáira fókuszál. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a csaknem 40 ezer lakosú Avason a betelepült “fészekrakók” miatt sokan veszélyeztetve érzik mindennapjaikat.

Szerdán három demonstrációt is tartanak Miskolcon, az Avasi lakótelepen.

A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészben, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét, hogy “elfogyott az emberek türelme”, és “Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra hirdetett békés demonstrációt a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indít menetet.

– MTI –