Mirr Murr és barátai a a közlekedési múzeumban

Négy diorámán mutatják be a ’70-80-as évek kedvelt mesefilmjeinek, a Misi Mókusnak, a Tévémacinak, a Mirr Murrnak és a Legkisebb ugrifülesnek egy-egy jelenetét a Mirr Murr és barátai című tárlaton Budapesten, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban. A pénteken megnyílt és október 17-ig látogatható tárlat Foky Ottó animációs filmes életmű-kiállítása- mondta a Független Hírügynökségnek Merczi Miklós, az intézmény múzeológia osztályának a vezetője.

Merczi Miklós elmondta, hogy talán szokatlan helyszínnek tűnik a közlekedési múzeum egy ilyen tárlatnak, de ha belegondolunk, hogy az ismert mesékben Mirr Murr porszívózott, a sündisznó fényképezett, volt kakukkos óra, tévé és gramofon is a jelenetekben, akkor már érthető, hogy miért éppen ott látható a kiállítás. A tárlat alcíme épp ezért lett a Gyermekkorunk világa mesében és technikában- tette hozzá.

Ez egy háromgenerációs kiállítás: a nagyszülők találkozhatnak azokkal az eszközökkel, amelyeket évtizedekkel ezelőtt ők is mindennap használhattak, gyermekeik visszaemlékezhetnek azokra a mesékre, amelyeken felnőttek, a legkisebbek pedig megérthetik azokat a történeteket, amelyeket szüleiktől, nagyszüleiktől hallottak a ’70-80-as évekről – mondta Merczi Miklós.A tárlat október 17-ig látogatható.

Foky Ottó 1956-ban az Iparművészeti Főiskola Színpad-film főtanszakán diplomázott. 1978-ig aktív animációs filmrendező. Több száz estimesét, gyerekfilmet, reklámfilmet rendezett és tervezett. Feleségével Foky Emmivel főleg gyerekeknek grafikázik, márkafigurák, bábfigurák, játék tervezésével, animációval, tárgyanimációval foglalkozik.
hirdetés


hirdet�s