Miről és mi szerint döntött Mályi testülete?

Mályi – A Jobbik feljelenti Mályi polgármesterét és jegyzőjét – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Miklós Árpád, a párt megyei elnöke, és Gaszner Róbert, a párt mályi elnöke. Az indok pedig az, hogy – a Jobbik szerint – már a testületi ülés előtt tudtak arról, hogy a mályi téglagyárban építési törmelékek számára hulladéklerakót akarnak építeni.

„Ennek ellenére a területmódosítás nem így került a testület elé, hanem azzal indokolták, hogy a téglagyár a saját szemetét akarja ott elhelyezni. A kettő nem ugyanaz, hiszen a gyárnak havonta 1-1,5 teherautónyi hulladéka keletkezik, míg a hulladéklerakóba naponta 180 kamion szállítaná az építési törmeléket” – mondták. Azt is kifogásolták, hogy a testületi ülés után már az jelent meg, hogy mályi önkormányzata hozzájárult a hulladéklerakóhoz, miközben egészen másról döntöttek. A településen egyébként – civil kezdeményezésre – aláírást is gyűjtenek a hulladéklerakó ellen. A jobbikosok elmondták: eddig a település 80 százaléka aláírta.

Viszokai István, Mályi polgármestere elmondta: az aláírásokat úgy szedik, hogy nem tájékoztatják megfelelően a lakosságot. Azt is elmondta: „Hétfőn újra összeül a testület, megvizsgáljuk ezt az ügyet. De az biztos, nem követtünk el eljárási hibát. Egyébként 1,5 éve lehet tudni, hogy hulladéktelepet építene a gyár, eddig senki nem szólalt fel ellene.”

ÉM-NSZR