Mire készülhetünk, mi lesz a sztrájk idején Miskolcon?

Akt.:
Mire készülhetünk, mi lesz a sztrájk idején Miskolcon?
Miskolc – Egy biztos: ha kihirdetik a munkabeszüntetést, ajánlatos lesz hamarabb útra kelni.

Miközben folyik a hivatalos egyeztetés a szolgáltató és a sztrájkra készülő miskolci helyi közlekedési érdekvédelmi szervezetek között a sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékének százalékairól, a busszal és villamossal közlekedőket az foglalkoztatja, mivel kell számolniuk, ha kitör a sztrájk. Mit jelent egyáltalán az elégséges szolgáltatás: járat­ritkítást, azt, hogy többen várakozunk majd a megállókban, mint ahányan akár nagy nyomakodások árán felférünk a járműre? – Igen, jól írta le a várható helyzetet – erősítette meg Zelenka László, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. egyik szakszervezetének (MAVÉSZ) vezetője. – A mi részünkről azonban az elégséges szolgáltatás meghatározása eléggé összetett…

ÉM-SzK


Sztrájk Miskolcon: lemaradhatunk, elkéshetünk, ha kezdődik

Miskolc – A szolgáltató és a sztrájkra készülő szakszervezetek százalékokkal számolnak. Mi mire számíthatunk?


MVK: Béremelési ajánlat fenntartva, a közlekedés zavartalan lesz a városban

Miskolc – “Az elkövetkezendő napokban is zavartalan lesz a közlekedés városunkban, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szakemberei minden fennakadás nélkül végzik feladataikat” – olvasható a Miskolc Holding csütörtöki közleményében.

MVK: Munkabeszüntetés lehet, de még nem tudják az idejét

Miskolc – Nem egyeztek meg az elégséges szolgáltatásról a sztrájkra készülő közlekedési szakszervezetek és a Holding.

MSZP: Fizetésemeléssel kerüljék el a sztrájkot!

Miskolc – Ne az elégséges szolgáltatás mértékén vitatkozzanak az MVK-s dolgozókkal, hanem adják meg nekik azt a 3 százalékos fizetésemelést, ami jár nekik. Így el lehet kerülni a minden résztvevő, de különösen a miskolci utazóközönség számára kellemetlen sztrájkot. Minderről két MSZP-s politikus, dr. Varga László, Miskolc országgyűlési képviselője és dr. Simon Gábor önkormányzati frakcióvezető beszélt szerdán Miskolcon.

Sztrájk lesz Miskolcon? Nem tudni az idejét

Miskolc – A cégvezetés adataira várnak az MVK Zrt. sztrájkra készülő szakszervezetei.

Jobbik: Ha sztrájk lesz, Krizának mennie kell

Miskolc – „A miskolci Fidesz eddig 3 ezer holdingdolgozót vett semmibe, egy közlekedési sztrájk kockáztatásával már 160 ezer miskolcival teszik ugyanezt” – hangzott el Jakab Péternek, a Jobbik miskolci frakcióvezetőjének keddi sajtótájékoztatóján.
hirdetés


hirdet�s