Mire kell figyelni mellplasztika előtt és után?

Akt.:
Mire kell figyelni mellplasztika előtt és után?
Minden mellplasztikai műtétet egy alapos laborvizsgálat előz meg. Nem történik ez másként Dr. Falus György magánpraxisában sem.

A mellplasztikai műtéteknél elengedhetetlen a mammographiai vizsgálat elvégzése, az ultrahang és EKG vizsgálat valamint a mellkasröntgen. Természetesen a páciens állapotától és életkorától függően egyéb vizsgálatokra is szükség lehet. Ezeket a vizsgálatokat akkor végzik el, ha már a páciensnek volt korábban plasztikai beavatkozása, vagy szenved valamilyen betegségben, esetleg rendszeresen szed gyógyszert valamilyen betegségre.

A mellplasztikai műtét során minden esetben altatásban van a páciens és csak másnap hagyhatja el a kórházat vagy a klinikát, attól függően, hogy hol végzik a beavatkozást. A mellnagyobbítás, vagy mell implantáció során a kívánt helyen egy 4-6 cm-es metszést ejtenek és a mellizom vagy a mirigyállomány alá helyezik el a mell protézist. Minden bőrmetszést plasztikai varrattal zárnak le, hogy nyoma se maradjon a műtétnek. A műtétek végén még nem ért véget a kezelés, hiszen kompressziós melltartót kell viselni és rendszeresen el kell járni a kontrollvizsgálatokra. Hónapokkal később történik csak meg a teljes gyógyulás és ekkor már látható a mell végleges formája. A mellben vagy mellekben 2-3 hónapon keresztül is lehet majd érezni a duzzanatot, de ez nem fogja megakadályozni a hölgyeknél például a szoptatást.

További megszorítás a műtét után, hogy 6 hónapon keresztül egyáltalán nem érheti napfény és mesterséges fény sem a melleket, tehát a napozás és a szoláriumozás kizárt. Ha mégis fény éri, akkor a műtéti heg deformálódása biztosan be fog következni. Érdemes a plasztikai műtéteket arra az időszakra betervezni, amikor biztosan nem készülünk nyaralásra. Dr. Falus György rendelőjében több éves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársak segítik a pácienseket minden plasztikai beavatkozás után. Ha már eldöntöttük, hogy mindenképpen a mellplasztikát választjuk, akkor érdemes már jó előre időpontot kérni, hiszen a szabad helyek hamar betelnek és dr. Falus sem érhető el mindig a számtalan szakmai konferencia és továbbképzés miatt. A továbbképzések és a szakmai konferenciák kiemelkedő fontosságúak annak érdekében, hogy mindig a legújabb plasztikai sebészeti eljárásokat alkalmazza a műtétek során. Ha mellplasztikán gondolkozik, ezen az oldalon minden szükséges információt elolvashat a beavatkozásról.

– PR cikk –

Címkék: ,