Friss hírek

2007.12.19. 07:06

Negyven halott és több száz sérült egy pakisztáni vonatbalesetben

<p>Legalább negyven ember meghalt és több mint százan megsérültek, amikor szerdára virradó éjszaka kisiklott egy utasokkal teli vonat Pakisztán déli részén. A 17 kocsiból álló szerelvényen több mint ezer ember utazott. Többen még órákkal a baleset után is az összeroncsolódott kocsikban várták, hogy a mentőcsapatok kimentsék őket.</p>

A Lahore felé tartó Karacsi Expressz helyi idő szerint hajnali fél három előtt siklott ki egy erdős terülten az ország déli részén található Sindh tartományban. A 17 kocsiból 15 tért le a sínekről, és helyi tisztségviselők elmondása szerint több órával a baleset után három kocsi roncsai között több tucat csapdába esett ember várta, hogy kiszabadítsák.

A mentőalakulatoknak nehéz dolguk van a sötét, és a hideg miatt, valamint a megfelelő eszközök hiánya is bonyolítja a mentést. A környék lakosai közül több százan siettek a baleset helyszínére, hogy segítsenek a sérültek kimentésében. A helyi rendőrség egyik tisztjének elmondása szerint negyvenen haltak meg, de jelezte: ez a szám még emelkedhet.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mitől siklott ki a vonat, és megkezdték a baleset körülményeinek kivizsgálását. A pakisztáni vasút egyik magas rangú tisztségviselője azt mondta, úgy tűnik, baleset és nem terrortámadás történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!