Mire elég 90 nap az igazgatói székben? – Vasárnap Reggel

Az eddiginél pergőbb évadot ígér a Győri Nemzeti Színház ideiglenesen kinevezett igazgatója. Forgács Péter megbízatása 90 napra szól. Első dolga az volt, hogy visszaszerezte azt a 23 millió forintot, amelyért 30 évre szóló üdülési jogot vásároltak egy bükkfürdői apartmanházban az előző igazgató idején – olvasható a lapban.

Forgács Péter konkrétumokat csak három hét múlva árul el az új évadról, egyelőre annyit tudni, hogy a skála a nagyoperettől a baletten át a tragédiáig terjed majd. “Itt és most nincs mód kísérletezgetni. Luxus művészkedni. Olyan színházra van szüksége Győrnek, ahol Shakespeare és Lehár a biztos pont, ám a kortárs magyar íróknak is jut hely” – nyilatkozta az újságnak az ideiglenesen kinevezett igazgató.

Február óta tart a győri színház és az önkormányzat közötti csetepaté. Az önkormányzati vizsgálat 100 millió forint feletti hiányt állapított meg. Kocsmáros György korábbi igazgató szerint az önkormányzat elfogult, és a teátrum vezetőségét szánt szándékkal akarják rossz színben feltüntetni.Sporthírek