MIÉP alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásást szorgalmazza

A MIÉP szerint becsődölt az állam. A párt a felelősök megnevezését követeli. A MIÉP szóvivője a kormány távozását, előrehozott választásokat, a Magyar Nemzeti Bank és az PSZÁF elnökeinek menesztését sürgeti. Győri Béla ezen kívül alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását is fontosnak tartja.

A MIÉP számára elfogadhatatlan, hogy azok akarnak válságintézkedéseket megfogalmazni, akik az elmúlt hat évben csődbe vitték az országot – mondta Győri Béla. A MIÉP szóvivője szerint az államcsőd terheit ismét a magyar társadalomra akarják hárítani. A kormányzó szocialisták, a liberálisok, sőt, az MDF is a szociális kiadások megkurtításán dolgozik.

A MIÉP elnökségének hétvégi ülésén megfogalmazták, hogy most kormány- és rendszerváltásra van szükség, valamint az adósság átütemezésére, illetve elengedésére. A párt szóvivője támogatásáról biztosította a Fidesz adósságcsökkentési terveit, ám szerinte elengedhetetlenül szükséges az előrehozott választás. Győri Béla a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az általuk kezdeményezett alkotmányozó nemzetgyűlés hasonlóan működne, mint egy kétkamarás parlament. A jelenlegi Országgyűlés további szerepéről is ez a testület döntene.