Mintegy száz kötettel gazdagodott az állomány Szerencsen

Megérkeztek a könyvek
Megérkeztek a könyvek - © Fotó: ÉM
Szerencs – „Kortárs olvasnivalót az iskolai könyvtárakba! ”

Mintegy száz kötettel gazdagodott a szerencsi Bolyai János Általános Iskola könyvállománya egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Népszerűsítik az olvasást

– Az EKE OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) pályázatán – országos szinten – 335 iskola pályázott a közel 300 ezer forint értékű könyvcsomagok megnyeréséért – mondta Meczóné Reviczky Beáta könyvtáros, a pályázat írója. – Harmincöt nyertest és két várólistás intézményt sorsoltak ki, a Bolyai János Katolikus Általános Iskola bekerült azon szerencsés nyertesek közé, amelynek következtében jelentős mennyiségű és értékű kortárs gyermek- és ifjúsági irodalomhoz jutott tanintézményünk.

A pályázat célja: az iskolai könyvtárak funkcióinak megerősítése, a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom népszerűsítése az adománykönyvek hasznosítása révén.

– A könyvek leltárba vétele után kezdődik az igazi feladat. A nyertes intézményeknek öt olvasás-népszerűsítő programot kell megvalósítaniuk, amelyek nagyon sokfélék lehetnek, kreatív ötleteket várnak a pályázat kiírói. A szakmai tudásmegosztás és jó gyakorlatok terjesztése a cél, amelyek mások számára is hasznosak lehetnek. Igyekszünk eleget tenni a feladatnak, amely együttműködést kíván könyvtáros, pedagógus, gyerek és szülő részéről egyaránt, hiszen gyermekeinkből a világ dolgai iránt nyitott, érdeklődő, olvasó embereket szeretnénk nevelni – hangsúlyozta Meczóné Reviczky Beáta, akinek Gaszperné Tilman Edina, a tanintézmény vezetője gratulált a kötetek iskolába érkezésekor.

ÉM