Sport

2015.11.12. 18:36

Egy bíró, két félbeszakadt meccs - Ez nem Zimmermann spori hétvégéje volt

Dubicsány, Nyékládháza - Nyékládházán és Dubicsányban is idő előtt ért véget a megyei II. osztályú találkozó.

Dubicsány, Nyékládháza - Nyékládházán és Dubicsányban is idő előtt ért véget a megyei II. osztályú találkozó.

Nyékládházán a 82. percben, 4-2-es hazai vezetésnél szakadt félbe a Közép csoport keretében vívott összecsapás.

Soha nem találkoztak

Az eseményeket így idézte fel Markov Tamás, a Harsány Sport Egyesület edzője:

– Nem vonultunk le a pályáról, a jegyzőkönyvbe nem a valóság került, én, mint játékosedző ugyanis nem parancsoltam az öltözőbe a fiúkat. Volt egy vitatott szituáció: ekkor lement a pályáról a kiállított Éliás István, majd bementek a szurkolók, perpatvar alakult ki. Ezután Kiss Zoltán és jómagam – mindketten játszottunk – sérülés miatt bementünk az öltözőbe, a gyepen azonban még nyolc emberünk maradt. Ekkor a játékvezető lefújta a meccset. Tagjaink reklamáltak, mondván: ilyen nincs és be akarták fejezni a találkozót. Azzal számolunk, hogy a 3 pontot a hazaiak kapják, de megjegyzem, hogy ilyen bíráskodással még soha nem találkoztunk.

Szerkesztőségünket megkereste Szabó Gergely, a Harsány SE elnöke, aki ezt mondta:

– Mi szerelemből és alázattal foglalkozunk a labdarúgással és ugyanezt várjuk el a játék valamennyi szereplőjétől. Ha ezek közül valaki egyénieskedik, akkor nincs csapatjáték…

Ilyen még fordult elő

Dubicsányban a 71. percben, 11-0-ás hazai előnynél ért véget az Északi csoportos találkozó. Rozgonyi László, a Kiskinizs Labdarúgó Sport­egyesület játékosedzője ezt nyilatkozta lapunknak:

– Csak tizenketten utaztunk a meccsre, és a félidőben egyet cseréltünk. Később sérülés miatt megfogyatkoztunk, majd vitatható ítéleteket hozott a játékvezető és emiatt egy-két embernél elpattant az a bizonyos húr. Egy játékosunkat kiállítottak, majd ketten lementek, így már csak hatan maradtunk, így lett vége a meccsnek. A történteket sajnáljuk, ilyen még nem fordult elő velünk. Egy büntetőpontot már korábban levontak tőlünk, nem tudjuk, hogy most milyen ítéletet kapunk, de leszögezzük: nem akarunk visszalépni, megpróbáljuk végig­csinálni a bajnokságot.

A két eset pikantériája: mindkét pályán az ózdi Zimmermann Márió fújta a sípot. Felhívtuk a találkozók játékvezetőjét is, aki ezt mondta:

– Nem nyilatkozhatok. Amennyiben kívánják, kérem forduljanak dr. Engel Györgyhöz, az MLSZ megyei igazgatóság versenybizottságának elnökéhez – hangzott a rövid válasz.

ÉM-KT


A versenybizottsági határozatok

Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága Versenybizottságának döntését Sajti Viktor igazgató juttatta el szerkesztőségünknek.A Nyékládháza – Harsány mérkőzés 3 pontját 3-0-ás eredménnyel a vétlen Nyékládháza csapata javára igazolták és az ügyben a fegyelmi bizottságnál további eljárást kezdeményeztek. Az eljárás során megállapították, hogy az összecsapás 82. percében a vendégek egy játékvezetői döntés után levonultak a pályáról és nem voltak hajlandók a meccs folytatására. A bizottság a játékvezetői és az ellenőri jelentésre, valamint a hazai csapat képviselőjének nyilatkozatára alapozta döntését, amely szemben állt a harsányiak álláspontjával.Gömöri SE Dubicsány – Kiskinizs mérkőzést a félbeszakadáskor kialakult eredménnyel, 11-0-lal a vétlen Gömöri SE Dubicsány csapata javára igazolták. Ugyanis megállapították, hogy a találkozó 68. percében a vendégek közül, egy játékvezetői döntés után, többen levonultak a pályáról, ahol csak hat labdarúgójuk maradt, a többiek nem voltak hajlandók a meccs folytatására. A Kiskinizzsel szemben a fegyelmi bizottság is eljár majd.


Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) tabellái az elmúlt hétvégi fordulók után.

Miskolc - Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok.

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 13. fordulójában öt mérkőzést játszottak vasárnap.

A labdarúgó megyei II. osztály Közép csoportjának 13. fordulójában hat mérkőzést játszottak szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!