Mintapélda Tiszakesziben: polgárőr észlelte, a körzeti megbízott elfogta

Akt.:
Tiszakeszi – Kiemelkedőnek mondható munkakapcsolatot tart fenn a helyben élők biztonsága érdekében a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság. A két szerv gyümölcsöző kapcsolatának legutóbb fatolvajok látták kárát.

A Tiszakeszi Polgárőr Egyesület négy tagja 2012. december 12-én a késő esti órákban látott el szolgálatot, amikor a község külterületén található erdőben három személyt falopáson tetten értek.

A tolvajok a polgárőrök láttán a kivágott mintegy három mázsa fát a helyszínen hátrahagyva elmenekültek, azonban a helyi önkéntesek a hóban hátrahagyott lábnyomokat követve kértek rendőri segítséget az elkövetők elfogásához.

A Mezőcsáti Rendőrőrs szolgálatban lévő járőrei azonnal a helyszínre érkeztek, majd a polgárőröktől beszerzett információk alapján elfogták és a rendőrőrsre előállították az illegális fakitermelőket.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette a 20, 22 és 24 éves mezőcsáti férfiakat, majd gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állította őket. A taláros testület mindhárom fatolvajt elzárásbüntetéssel sújtotta.

– A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –