Mint megbolydult méhkas

Várhatóan november végére befejezik a egymilliárdos szennyvízberuházást Kótajban. Korábbi cikkek Kótajról [.doc – 10KB]

Kótaj néhány utcáján hatalmas munkagépek jelzik, hogy nagy beruházás folyik: építik a szennyvízcsatornát, melyre minden ingatlant – összesen 1450-et  – rákötnek.

A lakossági hozzájárulás 50 ezer forint ingatlanonként, amit 50 hónap alatt fizetnek meg a lakosok. Ezt követően várhatóan jövő év tavaszán sor kerülhet a megbolygatott utcák végleges helyreállítására.

Új utca nyílt

Ebben az évben új utcát nyitottak a településen. A Napsugár utcában az 50  építési telek már el is kelt. Az építkezési kedvvel nincs gond a településen, segítség az építkezők számára, hogy az önkormányzat valamennyi  új lakáshoz 250 ezer forint vissza nem térítendő támogatást ad a fiatal házasoknak és 100–250  ezer forintig  segíti a használt lakás vásárlását is.

Kisebb beruházások is  megvalósultak az idén: 370 méter kerítést építettek a temető körül, felújították a ravatalozót, valamint 5 buszmegálló „fiatalodott meg”. 

Ipari park is  lesz

A vállalkozások ide csábítása is egyik célkitűzése az önkormányzatnak, mellyel enyhíteni tudnák a munkanélküliséget. Konkrét lépéseket is tettek egy ipari park létrehozására. Megvásároltak egy héthektáros területet, a közművesítéshez pályázat útján szeretnének  forráshoz jutni.

– Györke László -