Minőségi filmeket kínál a köztévé a hosszú hétvégén

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) – Az emlékezés mellett a minőségi filmeké lesz a főszerep a hosszú hétvégén az M1-en és a Dunán, amelyek hét kiemelt alkotást ajánlanak a kikapcsolódást keresőknek, köztük A vizsga című magyar nagyjátékfilmet – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

Az ünnepi filmdömpinget a Duna Mozi nyitja meg szerda este 21.00 órakor egy Golden Globe-díjas alkotással, a Szerelem a kolera idején című amerikai játékfilmmel. A Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez egyik legsikeresebb könyvét egy brit rendező, a Harry Potter és a tűz serlege, valamint a Fedőneve: Donnie Brasco című filmeket is jegyző Mike Newell vitte vászonra.

November első napján minden idők egyik legszerethetőbb francia filmje, az Amélie csodálatos élete látható az M1-en. Az Audrey Tautou főszereplésével készült alkotás egy naiv fiatal lányról szól, aki egy véletlennek köszönhetően rájön, különleges tehetsége van arra, hogy a környezetét boldoggá tegye. Az Európai Filmdíjjal is kitüntetett romantikus vígjáték 20.15-től látható.

Másnap, péntek este a John Cusack főszereplésével készült Fiú a Marsról (M1, 20.15) egy örökbefogadás történetét meséli el merőben szokatlan nézőpontból. A pénteki filmdrámát szombaton két megrázóan szép emberi történet követi szintén az M1-en: a Colin Firth főszereplésével forgatott Genova című angol film (20.15), valamint a Ősz New Yorkban című amerikai romantikus mozi (21.50), amelyben Richard Gere és Winona Ryder alakít egy szerelmet kereső párt.

Vasárnap este 20.15-kor az M1 a nemrég a chicagói nemzetközi filmfesztivál Új rendezők szekciójában Arany Hugó-díjat nyert A vizsga című filmet vetíti, amely egy 1956 forró ősze után játszódó történetet dolgoz fel Hámori Gabriella, Nagy Zsolt és Kulka János főszereplésével, Bergendy Péter rendezésében. A filmet 21.50-kor egy amerikai-angol-francia-spanyol koprodukcióban 1990-ben készült filmdráma, a Hamlet követi, Mel Gibsonnal a címszerepben.

– MTI –