Minisztériumot Miskolcra!

Miskolc – Van-e reális alapja annak, hogy ide is költöztessenek szaktárcát? – kérdeztük a kormányszóvivőt.

Várhatóan vidékre költöztetnének minisztériumokat – ezt a kormányszóvivő jelentette be Orbán Viktor harmadik kormányának megalakulását követően. Az egyelőre szóba került városok között van Debrecen, Székesfehérvár, Kecskemét.

Miskolc egyik országgyűlési képviselője, az ellenzéki dr. Varga László a Facebook-oldalán jelentette be: lobbizni kíván azért, hogy Miskolcra is kerüljön minisztérium, és ennek érdekében felveszi a kapcsolatot kormánypárti képviselőtársával, Csöbör Katalinnal.

Lapunk a kormányszóvivői irodát kérdezte: lát-e reális alapot arra a kormányzat, hogy Miskolcon is legyen minisztérium? Ha igen, minek kellene teljesülnie ehhez? Várjuk a válaszukat.

Ugyancsak megkérdeztük Csöbör Katalint, akitől ezt a választ kaptuk megkeresésünkre: „egyetértek a kormány azon törekvésével, hogy egyes minisztériumokat, illetve államtitkárságokat a jövőben Budapestről vidékre szándékoznak telepíteni. Miskolc kiválóan megfelel ennek a célnak, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a kormányzat munkájának, valamilyen területen, a városunk is helyet adhasson”.

A minisztériumok esetleges vidékre költöztetése lapunk közügyekkel foglalkozó levelező fórumán is téma. Ott arra nézve is fogalmazódtak meg ötletek, milyen tárcát fogadhatna be a borsodi megyeszékhely. Szó esett róla, hogy a belügyminisztérium jöhetne ide, illetve a Balog Zoltán vezette emberi erőforrások minisztériuma – a miniszter éppen a napokban, miniszterjelölti meghallgatásán utalt miskolci kötődésére.

Az ügy részleteire szándékaink szerint még visszatérünk.

(Az Agóra-csoportot a Facebook-on érhetik el érdeklődő olvasóink.)

ÉM-BA