Sport

2015.05.15. 17:11

Két fronton is helytálltak

Itthon és külföldön egyaránt érdekeltek voltak az elmúlt hétvégén a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói, akik mindkét erőpróbán tovább öregbítették Tiszaújváros hírnevét.

Itthon és külföldön egyaránt érdekeltek voltak az elmúlt hétvégén a TVK-Mali Triatlon Klub sportolói, akik mindkét erőpróbán tovább öregbítették Tiszaújváros hírnevét.

A Sport XXI. program május 9-én, Debrecenben megrendezett aquatlon országos döntőjén 23 utánpótláskorú (újonctól a serdülőig) versenyzővel képviseltette magát a tiszaújvárosi klub. Az úszásból és futásból álló viadalon Dévay Zsombor nagy küzdelemben megnyerte a serdülő fiúk küzdelmét. Rajta kívül külön dicséret illeti a gyermek korcsoportos lányoknál hatodikként zárt Kovács Annát, valamint a vele ezüstérmes csapatot alkotó Bóna Kingát és Putnóczki Rékát.

Profik között debütáltak

A TVK-Mali TK két junior versenyzője május 10-én, vasárnap debütált a német Triathlon Bundesliga I. versenysorozat Buschütten városában megrendezett csapatbajnokságán. Lehmann Bence a PV-Triathlon Witten, Dévay Márk a DSW Darmstadt együttesében szerepelt.

A mezőnyben többek között olyan nagynevű profi versenyzők voltak, mint az egyaránt világbajnoki dobogós Mario Mola, Sven Riderer és David Hauss. Márk 8., Bence a 12. lett csapatával. Mindketten boldogok voltak a felnőttek közötti sikeres helytállást követően. Idén még két-két sprinttávú, egyéni, az összes világsztárt felvonultató Bundesliga-fellépés vár a két sportolóra, akik így tovább gyarapíthatják versenytapasztalataikat a felnőttek között. A jó bemutatkozásnak köszönhetően már most eldőlt: Dévay Márkra és Lehmann Bencére jövőre is számítanak a Bundesliga-csapatbajnokságán.


Eredmények, aquatlon ob

  • Újonc 2. kcs., leány csapat: 9. TVK-Mali TK (Berencsi Lili, Lehmann Sára, Kurucz Réka)
  • Újonc 2. kcs., fiú csapat: 13. TVK-Mali TK (Hajdú Máté Bendegúz, Szabolcsi Bálint, Kiss Marcell)
  • Újonc 1. kcs., fiú egyéni: 6. Sipeki László (Mezőkövesdi TC)
  • Gyermek kcs., leány csapat: 2. TVK-Mali TK I. (Kovács Anna, Bóna Kinga, Putnóczki Réka),...11. TVK-Mali TK II. (Tóth-Papp Dóra, Bodolai Lili, Sánta Rubin Helka)
  • Gyermek kcs., leány egyéni: 6. Kovács Anna (TVK-Mali TK)
  • Gyermek kcs., fiú csapat: 11. TVK-Mali TK (Vágási Zoltán, Hankó László, Danó Ádám)
  • Serdülő kcs., fiú csapat: 6. TVK-Mali TK (Dévay Zsombor, Berencsi Ádám, Thuróczy Áron)
  • Serülő kcs., fiú egyéni: 1. Dévay Zsombor (TVK-Mali TK).
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!