Minimum két siker kellene a Tiszaújvárosnak

Akt.:
Kellene a győzelem
Kellene a győzelem
Tiszaújváros – A Tisza-partiak nemrégiben kinevezett vezetőedzője maximálisan hisz az NB III-ban maradásban.

Március 6-án 4–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Debreceni VSC tartalékegyüttesétől a Termálfürdő FC Tiszaújváros labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. Az eredmény, valamint a rossz helyezés (12 ponttal az utolsó előtti helyen tanyáztak a Tisza-partiak) miatt a klubvezetés közös megegyezéssel szerződést bontott Bocsi Zoltán vezetőedzővel, és ideiglenesen Molnár Zoltán kapusedző vette át az edzői szerepkört.

A tréner két mérkőzés után adta át a stafétabotot a 61 esztendős debreceni szakembernek, Antal Istvánnak. A hajdúsági szakvezető eddig 6 meccsen dirigálta az újvárosiakat, a mérleg: 1 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség. A gárda a hét végén Tállyán lépett pályára és ért el 0–0-t.

Nem vacillált

Bennmarad a Tiszaújváros? – kérdeztük Antal Istvántól.

– Minden erőnkkel ezen vagyunk az első közös perctől kezdve… – válaszolta a vezetőedző. – Hogy mi mondatja velem? Az a hat hét, amelyen túl vagyunk és az a munka, amit elvégeztünk. Hat találkozóból négyen pontot szereztünk, igaz, a góllövéssel még mindig hadilábon állunk egy kicsit, most, legutóbb Tállyán is volt egy megugró emberünk a 88. percben, ha határozottabb, nyertünk volna. A keret aránylag szűk, ez nem panasz, csak tény, de meglátásom szerint alkalmas arra, hogy kivívja a bennmaradást, amihez minimum 24 pont, két győzelem kell, legalábbis az én számításaim szerint.

A hajdúsági tréner számára nem volt teljesen ismeretlen az újvárosi közeg, lévén a Debreceni Labdarúgó Akadémia alkalmazásában állt, és aktuális csapatával járt már a dél-borsodi város sportcentrumában.

– A környezet, az infrastruktúra csodálatos, minden adva van ahhoz, hogy ebben a városban minőségi, jó futball legyen – szögezte le Antal István. – Emiatt sem vacilláltam azon, amikor megkerestek, hogy elfogadjam-e ezt a munkát. Voltam már nem egyszer ilyen helyzetben a pályafutásom során, amikor tüzet kellett oltani, akkor azokat megoldottam, remélem, a csapattal együtt ez most is sikerülni fog. Június 30-ig szóló szerződésem volt a debreceni akadémián, azt bontottuk fel, hogy Tiszaújvárosba jöhessek. A kontraktus 3 hónapra szól, de ha meghosszabbítjuk az NB III-as tagságot, akkor a klub hosszabb távon számolna velem, a helyi utánpótlásra is komolyabb rálátásom, betekintésem lenne.

A védekezés rendben

A szakember elárulta, még ha nem is volt mindennel teljes mértékben tisztában, az újvárosi történéseket, eredményeket követte. De mégis mi volt a meglátása az első nap, napok után?

– Felmértem a játékosok kondicionális, valamint mentális állapotát, és borzalmas hiányosságokat tapasztaltam – árulta el lapunknak a vezetőedző. – Előbbiben a játékosok alul voltak dolgozva, míg utóbbiban túl voltak értékelve. Ebbe, a másodikba vélhetően belejátszott a szép Magyar Kupa szereplés is, azt gondolták a futballisták, hogy milyen erősek, közben nem lehet összemosni a bajnoki sorozatot az MK-val, pontosabban abban a tekintetben igen, hogy az egyikben elért siker ne vigye el a fejeket. Menet közben érkeztem, így arra nem volt idő, sem mód, hogy a hadrendet gyökeresen felborítsam, ha ezt megtettem volna, azzal csak összezavartam volna a játékosokat. Úgy érzem, látom, hogy a védelmet, a védekezést össze tudtuk hamar rakni, ott stabillá váltunk, de elől vékonyak vagyunk. Eljutunk ugyan helyzetekig, számos kapufát értünk el eddigi regnálásom alatt, de a hálóba ritkán találunk be. Ez jórészt a koncentráció hiánya, bízom abban, hogy ezen a téren már a következő meccsen lesz előrelépés.

Molnár István


Számok, tények

Antal István 61 éves debreceni lakos, A-licences edzői képesítéssel rendelkezik, és hosszú játékos és edzői múlt áll mögötte.

Klubjai voltak játékosként: MGM Vasas (1969-1974), Bem József SE (1974-1976), DMTE (1976-1978), Hajdú Volán (1978-1979), Karcagi SE (1979-1997).

Edzőként állomásai: Karcagi SE (1995-1997), Kisújszállás (1999-2000), Tiszafüred (2000-2002), a Debreceni VSC utánpótlás (2002-2016).

Sikerei edzőként: NB III-as bronzérem (Kisújszállás 2000), Debreceni VSC utánpótlás U14-es kiemelt bajnokság bronzérem (2004), Debreceni VSC utánpótlás U18-as bajnoki cím (2007), Debreceni VSC utánpótlás megyei bajnoki cím U15 (2013), Debreceni VSC utánpótlás bajnoki cím az U17 II. osztályban (2014).